Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Sociale woningen op terrein Brandweerkazerne Blaricum stap dichterbij
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Sociale woningen op terrein Brandweerkazerne Blaricum stap dichterbij

Het najaar van 2019 starten de sloopwerkzaamheden van de Brandweerkazerne in Blaricum Dorp om ruimte te maken voor 7 sociale grondgebonden woningen. Op 31 oktober 2019 tekenden de gemeente Blaricum en Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken de koopovereenkomst in het gemeentehuis van Blaricum.

Zonnepanelen en gasloos
Het bouwplan bestaat uit 7 compacte woningen. Met 2 slaapkamers op de eerste verdieping zijn de woningen vooral geschikt voor kleine huishoudens. Door de zonnepanelen op de daken en de warmtepompen voor verwarming en warm water levert aannemer Driesten-Harskamp het bouwplan volledig duurzaam op.

Maarten van Gessel, Directeur-bestuurder van Het Gooi en Omstreken, is tevreden nu het project van start kan: 'Met de bouw van deze woningen geven we zowel invulling aan onze doelstelling om de doorstroming te bevorderen als aan onze ambitie om de CO2-uitstoot te reduceren. Een win-win situatie dus!'

Liesbeth Boersen, wethouder gemeente Blaricum: 'De gemeente is blij met deze mooie nieuwe woningen. Het worden duurzame woningen. De architecte, mevrouw Manon Pattynama, heeft zich laten inspireren door de vele boerderijen en boeren erven in Blaricum.'

Authentieke stijl
Het eerste plan bestond uit de prefabricering van de woningen, maar dit bleek onvoldoende voordelen te bieden. Daarom is gekozen voor een traditionele bouwmethode. De huizen krijgen de uitstraling van een oude boerderijwoning door de houten luiken, deuren en hellende kappen. Voor de houten luiken wordt de traditionele heldergroene kleur gebruikt die vaker in het dorp is toegepast.

Planning
Na de sloop eind dit jaar wordt archeologisch onderzoek verricht. Dit is gebruikelijk bij de verwijdering van gebouwen in oude steden en dorpen. De bouwwerkzaamheden starten vervolgens in het eerste kwartaal van 2020. Naar verwachting zijn de woningen na de zomer van 2020 gereed. De toewijzing van de woningen verloopt tegen die tijd via WoningNet.

Naar het overzicht
x