Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Sloop en nieuwbouw in 's-Graveland
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Sloop en nieuwbouw in 's-Graveland

De sloop van voormalig verzorgingshuis Huize Brugchelen in ’s-Graveland is in volle gang. Op maandag 27 januari zijn de sloop werkzaamheden gestart. Op het terrein, gelegen naast het oude gemeentehuis, realiseert Het Gooi en Omstreken de nieuwbouw van 42 comfortabele, energiezuinige en betaalbare huurappartementen

Nieuwbouw van 42 appartementen
Eind 2013 is de Gemeenteraad van Wijdemeren akkoord gegaan met het door Het Gooi en Omstreken voorgestelde nieuwbouwinitiatief. Het plan betreft de bouw van 42 twee- en driekamer appartementen, vooral bestemd voor één- tot tweepersoonshuishoudens. De gemiddelde oppervlakte van de appartementen wordt zo’n 70 vierkante meter.

Ontwerp als oranjerie
Het ontwerp van de nieuwbouw vertoont een relatie met het naastgelegen landgoed ‘Wolfsbergen’. Het is te  beschouwen als één van de bijgebouwen, een Oranjerie. De gevel van het nieuwe pand  krijgt een lichte kleur die goed past in de groene omgeving. Het gebouw krijgt deels een pannendak. Daardoor is het platte dak waar zonnepanelen op komen aan het zicht onttrokken. Achter het gebouw komt parkeerruimte voor zo’n 60 auto’s. Het bouwplan wordt in opdracht van Het Gooi en Omstreken vormgegeven door Harmonische Architectuur uit Voorstonden.

Kopgevel blikvanger vanaf Noordereinde
Het nieuwe pand wordt parallel aan de lengterichting van het perceel gebouwd, met de hoofdgevels aan de zuid- en noordkant. Omdat de kopgevel de blikvanger is lijkt het pand vanaf het Noordereinde op een bescheiden villa. Door de langwerpige bouwmassa zonder dwarsbouw ontstaat een vrij doorzicht vanaf het Noordereinde naar de ruime landerijen aan de oostzijde ver achter het gebouw. Aan de zuidzijde vormt een dichte bomengroep de grens met landgoed Wolfsbergen.

Globale planning en meer informatie
Op dit moment wordt het nieuwbouwplan verder uitgewerkt voor de aanvraag van de bouwvergunning. Als alles volgens planning verloopt, levert Het Gooi en Omstreken de nieuwe appartementen eind 2015 op. Inschrijven voor de woningen is nu nog niet mogelijk. We adviseren geinteresseerden wel om zich alvast te schrijven als woningzoekende bij WoningNet. Meer informatie leest u op de projectpagina.

Naar het overzicht
x