Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Prestatieafspraken Wijdemeren ondertekend
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Prestatieafspraken Wijdemeren ondertekend

Op woensdag 31 januari zijn de prestatieafspraken 2018 getekend door de gemeente Wijdemeren, huurdersorganisaties en woningcorporaties de Alliantie Gooi en Vechtstreek, Vecht en Omstreken en Het Gooi en Omstreken.

De voortgang van de afspraken en ambities in de prestatieafspraken 2017 zijn met deze ondertekening door alle partijen opnieuw bevestigd. "Ik ben trots op wat er bereikt is het afgelopen jaar in samenwerking met de huurdersorganisaties, gemeente en corporaties”, aldus wethouder Betske van Henten.

Groen sociale woningen
Maarten van Gessel, directeur-bestuurder Het Gooi en Omstreken: "Het belangrijkste uitgangspunt van deze prestatieafspraken is groei van voldoende, betaalbare en kwalitatief goede sociale huurwoningen (huur minder dan 710 euro, koop tot 180.000 euro).” Ook directeur Bert van Rossum van Vecht en Omstreken onderstreept dat: ”Wij richten ons op de kern Loosdrecht en spannen ons in ook hier sociale nieuwbouw te mogen realiseren.” Met de oplevering van De Oranjerie, de bouw van Erve Knorr en de Godelindehof wordt hard gewerkt om de ambitie waar te maken. Verwacht wordt ook dit jaar te starten met bouwen in Nederhorst den Berg. Binnen drie jaar worden zo 120 sociale woningen opgeleverd.

Duurzame woningen

Joan van der Burgt, directeur de Alliantie: "We streven altijd naar duurzame kwaliteit. Woningen waar mensen zich thuis voelen en veilig, gezond en comfortabel kunnen leven. Door duurzame bouw, duurzame inkoop en circulair werken ondersteunen en versnellen we met elkaar de transitie naar een duurzame wereld.”

Taskforce

"Een belangrijke afspraak was ook de oprichting van een taskforce met vertegenwoordigers uit de gemeente en corporaties, die actief op zoek gaat naar locaties voor nieuwbouw of transformatie van bestaande gebouwen. Dat is gelukt; er zijn al acht locaties aangewezen. Ook dit jaar blijft de taskforce actief. Allemaal manieren om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen, de dorpen te verjongen en de leefbaarheid in Wijdemeren te vergroten,” sluit wethouder Van Henten af.

 

 

Naar het overzicht
x