Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Oplevering Meidoornlaan
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Oplevering Meidoornlaan

Op maandag 10 juni zijn 11 nieuwe eengezinswoningen van Het Gooi en Omstreken aan de Meidoornlaan in Nederhorst den Berg op feestelijke wijze opgeleverd. Met het doorknippen van een lint opende wethouder Abrahamse de woningen officieel. De wethouder feliciteerde Het Gooi en Omstreken en de nieuwe bewoners met de mooie nieuwe woningen.

Comfortabel en betaalbaar wonen
De eengezinswoningen van Het Gooi en Omstreken aan de Meidoornlaan zijn ruim, comfortabel en betaalbaar. De woningen hebben een gebruiksoppervlakte van zo’n 97m2 en vallen met een gemiddeld huurprijs van zo'n € 604,35 (prijspeil 2013) ruim binnen de sociale sector.  De belangstelling voor de woningen was groot; er zijn in totaal 367 reacties binnengekomen op de advertenties. Alle nieuwe bewoners zijn afkomstig uit Nederhorst den Berg. Een van hen woonde eerder aan de Meidoornlaan en keer terug naar deze plek. Onder de nieuwe bewoners is ook een aantal doorstromer, dat betekent dat zij een andere woning achterlaten waardoor er dynamiek ontstaat op de woningmarkt.

Bouwplan en realisatie
Het bouwplan voor de woningen aan de Meidoornlaan is vormgegeven door Wingender Hovenier Architecten en gerealiseerd door Bouwgroep Koopmans. De adviescommissie VAC Wijdemeren heeft het plan beoordeeld op aspecten die de gebruikskwaliteit van de woningen beïnvloeden.  De realisatie van het project kende een aantal uitdagingen. Zo liep het heien vertraging op door de ‘slappe grond’ en ging in de laatste fase uitvoerende partij Hoederboom failliet.

Herontwikkeling
De bouw van de nieuwe woningen aan de Meidoornlaan sluit aan bij de afspraken met de gemeente Wijdemeren voor de herontwikkeling van het gebied ‘Sportvelden Overmeer-Zuid’. In 2008 tekenden de gemeente Wijdemeren, de Alliantie en Het Gooi en Omstreken hiertoe een intentie verklaring. Het Gooi en Omstreken realiseerde in Nederhorst den Berg eerder al  de projecten Venenburg en Horstwaarde.

 

Naar het overzicht
x