Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Oplevering De Kwakel
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Oplevering De Kwakel

De nieuwbouw van drie ruime eengezinswoningen van Het Gooi en Omstreken aan de Kwakel in Kortenhoef is klaar.

Feestelijke oplevering
Op maandag 30 september opende wethouder Abrahamse de woningen officieel door samen met de nieuwe bewoners een lint door te knippen. De ruime, comfortabele woningen zijn landelijk gelegen aan de rand van het dorp en hebben een prachtig wijds uitzicht. Het winkelcentrum en de dorpskern bevinden zich op loopafstand.

Ruim en comfortabel
De woningen aan de Kwakel zijn met een vloeroppervlak van zo’n 146m2 erg ruim en hebben een diepe voor- en achtertuin. Aan de voorzijde bevindt zich een open keuken, de ruime woonkamer is gelegen aan de achterzijde. Op de eerste verdieping zijn  drie slaapkamers en de badkamer. De zolder is met een vaste trap bereikbaar. De woningen zijn zeer energiezuinig en hebben een energielabel A.

Grote belangstelling
De kale huurprijs van de woningen bedraagt € 681,02 (prijspeil 2013). De woningen vallen daarmee nog net in de sociale sector. De belangstelling voor de woningen was bij verhuring groot; er zijn in totaal 203 reacties binnengekomen. Inwoners uit Kortenhoef kregen voorrang bij toewijzing.

Sloop- nieuwbouw
Het Gooi en Omstreken heeft de voormalige woningen, op verzoek van de gemeente Wijdemeren, overgenomen. De grond was zwaar vervuild en moest gesaneerd worden. In nauwe samenwerking met de gemeente en de provincie Noord Holland zijn de sloop en sanering voorbereid en uitgevoerd. De nieuwbouw is in opdracht van Het Gooi en Omstreken vormgegeven door Wingender Hovenier architecten. De realisatie was in handen van Koopmans Bouwgroep.

Naar het overzicht
x