Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Oplevering 30 appartementen De Balken in Blaricum
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Oplevering 30 appartementen De Balken in Blaricum

Op donderdag 31 maart heeft Het Gooi en Omstreken 30 zeer energiezuinige en comfortabele appartementen opgeleverd in Blaricum. Dit werd op feestelijke wijze gevierd samen met nieuwe bewoners en genodigden.

Overhandiging sleutels

Met het doorknippen van een lint door wethouder Anne-Marie Kennis werd het gebouw geopend. Jos Flemminks Smid (directeur-bestuurder Het Gooi en Omstreken) overhandigde aan de eerste bewoner de sleutel. Vervolgens kregen ook alle andere nieuwe bewoners de sleutel uitgereikt.

Bouwstijl
Het appartementencomplex ‘De Balken’ bevindt zich boven een modern winkelcentrum. Een lang gekoesterde wens van de gemeente en ondernemers in het winkelgebied de Bijvanck is hiermee in vervulling gegaan. De stijl van het nieuwe complex sluit naadloos aan bij het naastgelegen gebouw. Ook het openbare gebied rondom de Balken is opnieuw ingericht, met meer ruimte voor verschillende terrassen. Het project is uitgevoerd door Noordersluis Bouwgroep B.V.

Licht en ruimte
De appartementen zijn verhuurd in de sociale sector en zijn zeer energiezuinig. 24 appartementen hebben een oppervlakte van 80 m² en 6 appartementen een oppervlakte van 50 m². De appartementen bevinden zich op de 1e, 2e en 3e verdieping en kenmerken zich door licht en ruimte. Er is een lift aanwezig en alle appartementen zijn bereikbaar via een overdekte binnengalerij. Op de begane grond bevinden zich kleine bergingen voor de bewoners.

Grote belangstelling
Er zijn meer dan 500 aanmeldingen binnengekomen voor de woningen. Twintig appartementen zijn toegewezen aan bewoners uit Blaricum en drie aan mensen met een economische binding met Blaricum. Twaalf van hen laten een huurwoning van Het Gooi en Omstreken achter in Blaricum, wat leidt tot een goede doorstroming in de gemeente. De overige 10 appartementen zijn toegewezen aan andere categorieën. De leeftijden van de nieuwe bewoners variëren van 22 tot 78 jaar.

Naar het overzicht
x