Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Ondertekening koop- en realisatieovereenkomst De Ankerplaats Muiden
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Ondertekening koop- en realisatieovereenkomst De Ankerplaats Muiden

Op woensdag 12 december ondertekenden Jan Franx (wethouder gemeente Gooise Meren) en Maarten van Gessel (directeur-bestuurder Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken) de koop- en realisatieovereenkomst voor de ontwikkeling van nieuwbouwproject De Ankerplaats in Muiden. Daarmee is definitief de weg vrij voor het realiseren van nieuwbouw op de plek waar voorheen het gemeentehuis van Muiden stond. De ondertekening vond plaats in het gemeentehuis van Gooise Meren.

Prijsvraag
Begin 2017 schreef de gemeente Gooise Meren een prijsvraag uit voor herbestemming van het gemeentehuis tot betaalbare woningen. Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken kwam als winnaar uit de bus. De beoordelingscommissie bestond voor de helft uit inwoners van Muiden en hun stem was medebepalend voor de uitslag.

Gelijkvloerse woningen
Op de plek van het gemeentehuis komt een eigentijds en uitermate fraai vormgegeven appartementengebouw dat nergens meer dan drie woonlagen telt en voorziet in de komst van ongeveer 37 sociale huurwoningen. ‘Met deze woningen voorzien we in een toenemende vraag aan gelijkvloerse woningen in Muiden’, vertelt Maarten van Gessel. Jan Franx kijkt met voldoening terug op de participatiebijeenkomsten met de bewoners van Mariahoeve, de wijk waar het gebouw komt te staan: ‘Zij hebben op een constructieve wijze meegedacht en goede ideeën ingebracht.’

Parkeerplaatsen en groen
In de participatiebijeenkomsten kwamen als belangrijke wensen naar voren dat de parkeerdruk niet hoger mocht worden en dat er veel ruimte zou zijn voor het groen. Deze wensen worden meegenomen in de ontwikkeling van het plan.

Planning
Voordat de bouw van start kan gaan is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Deze procedure wordt in 2019 gestart en is naar verwachting eind 2019 afgerond. Direct aansluitend hierop start de bouw en de verwachte oplevering van de woningen is eind 2020 of begin 2021.

Fotografie: © Gooise Meren - Tom Loman

Naar het overzicht
x