Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Mooi eindresultaat Zoutmanlaan en Kloosterlaan
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Mooi eindresultaat Zoutmanlaan en Kloosterlaan

Aan de Zoutmanlaan en de Kloosterlaan in Hilversum is de afgelopen maanden hard gewerkt. Naast het isoleren van de 76 woningen, zijn de balkons aan de Zoutmanlaan versterkt en de balkonvloeren opgehoogd.

Hoge opstap
Een letterlijk 'struikelblok' was de opstap van het balkon naar de woonkamer. Deze was bijna 30 centimeter. De vloeren van de balkons zijn daarom verhoogd. De afwerking hiervan bestaat uit kunststof planken die eruit zien als hout. Een stuk veiliger en makkelijker voor de bewoners. En het ziet er ook nog veel mooier uit ook. Langs de balkons zijn een aantal palen (draagkolommen) geplaatst om de draagconstructie te versterken.

Isoleren en verbeteren
Om de woningen beter te isoleren, is al het bestaande glas vervangen door dubbel HR++glas met ventilatieroosters. Ook zijn de gevelpanelen en de plafonds van de berging(sgangen) voorzien van isolatiemateriaal. Daarnaast was het mechanisch ventilatiesysteem op het dak een verbeterpunt. Veel bewoners gaven aan dat deze veel geluid maakte. Een geluidsdemper in de kanalen zorgt er nu voor dat het systeem stiller is geworden.

Meer informatie
Nieuwsgierig geworden naar het project? Op de pagina Energieverbetering staat alle informatie over het project.

Naar het overzicht
x