Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Loosdrechtse bos

Het Gooi en Omstreken knapt 12 woningen in het Loosdrechtse Bos in Hilversum grondig op. Bij het groot onderhoud wordt specifiek aandacht besteed aan energiebesparing en het opknappen van de buitenzijde.

Waardering voor corporatie en aannemer
De enthousiaste bewoners organiseerden op 16 april zelfs een feestelijke gelegenheid om hun waardering uit te spreken naar de corporatie en de aannemer. ‘Wij zijn straks echt een pareltje in het Gooi’, aldus de klankbordgroep.

Energiebesparing
De 12 woningen van Het Gooi en Omstreken op Landgoed Zonnestraal hebben nieuwe kozijnen met dubbel glas (HR++) gekregen, het dak is geïsoleerd en de dakbedekking vervangen. Ook de spouwmuren en vloeren worden geïsoleerd. Met deze maatregelen maakt Het Gooi en Omstreken de woningen energiezuiniger (label B). Dit heeft een positieve invloed op het milieu, het wooncomfort en naar verwachting ook op de energierekening van bewoners.

Uitbouw woonkamer
In overleg met de bewoners is besloten de woonkamers aan de achterzijde met 2,5 meter uit te bouwen. Hiervoor vraagt Het Gooi en Omstreken wel een bijdrage in de huur. Bewoners hebben aangegeven de uitbouw een echt succesnummer te vinden. Aan de binnenzijde van de woningen zijn eventuele gebreken aan installaties en gasleidingen verholpen. De werkzaamheden zijn volgens planning klaar in mei van dit jaar.

 

Naar het overzicht
x