Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Kijk mee hoe Het Gooi en Omstreken verduurzaamt
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Kijk mee hoe Het Gooi en Omstreken verduurzaamt

Duurzaamheid en energieverbetering zijn belangrijke thema’s voor Het Gooi en Omstreken. Maar liefst 3.300 woningen zijn inmiddels energiezuiniger gemaakt. Dit is bijna de helft van het totale woningbezit.

Filmpje over energieverbetering

Een goed voorbeeld hiervan is het Eendrachtpark in Bussum. Daar wordt op dit moment hard gewerkt om 150 woningen te verduurzamen. Alle werkzaamheden, van het plaatsen van een dakkapel tot het isoleren van de gevels, zijn op een mooie manier in beeld gebracht. Bent u nieuwsgierig hoe dat precies in zijn werk gaat? Bekijk dan hier het filmpje over het project.

Vooruitstrevend
Het Gooi en Omstreken is vooruitstrevend. Het doel is om uiteindelijk ruim 4.000 woningen te voorzien van een ‘warm jasje’ (periode 2013-2018). Inmiddels is het totale bezit gemiddeld al voorzien van een energielabel B. Het uitgangspunt bij een energieproject is het isoleren van de schil van de woning: dak, gevel en vloer. Daarnaast kunnen de maatregelen bestaan uit het vervangen van glas, kozijnen en het aanbrengen van een mechanische ventilatie. Zo nodig wordt er ook onderhoud uitgevoerd.

Geen huurverhoging
Het bijzondere hieraan is dat al deze energiebesparende maatregelen zonder huurverhoging worden uitgevoerd. Dit zorgt voor een besparing op de energielasten. Daarnaast komt het het wooncomfort ten goede.

Duurzaamheidsaward
Dankzij het verduurzamingsprogramma heeft Het Gooi en Omstreken onlangs de Atriensis Award gewonnen voor de corporatie met het meest energiezuinige woningbezit (regio West). Landelijk zijn we tweede geworden. Bij de beoordeling is rekening gehouden met de gemiddelde labelklasse en het gemiddelde bouwjaar.

Naar het overzicht
x