Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Jaarverslag 2018: Resultaten om trots op te zijn
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Jaarverslag 2018: Resultaten om trots op te zijn

Ook mensen met een bescheiden inkomen of in een kwetsbare positie willen wonen in het Gooi, de Vechtstreek en Eemland. Daarom heeft Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken in 2018 opnieuw volop geïnvesteerd in betaalbaarheid, wooncomfort en een uitbreiding van de sociale woningvoorraad. Dat blijkt uit het jaarverslag 2018 dat vandaag door de corporatie werd gepubliceerd. Directeur-bestuurder Maarten van Gessel: “Ons Jaarverslag laat zien dat we er maatschappelijk en financieel goed voor staan.”

Verduurzaming zónder huurverhoging
Het Gooi en Omstreken is vooruitstrevend op het gebied van verduurzaming en energieverbetering. De corporatie heeft het afgelopen jaar 354 bestaande woningen energiezuiniger gemaakt. Hierin is maar liefst € 11,8 miljoen geïnvesteerd. Maarten van Gessel: ‘Het bijzondere hieraan is dat deze energiebesparende maatregelen zonder huurverhoging worden uitgevoerd. Dit betekent dat de woonlasten voor onze huurders zijn gedaald en hun wooncomfort is verbeterd.’

Uitbreiding bezit door fusies
Er zijn in 2018 twee nieuwbouwprojecten opgeleverd in Blaricum (37 woningen) en Bunschoten (16 woningen). Daarnaast vonden er twee fusies plaats. “We fuseerden met de Larense Woningbouwvereniging Van Erfgooiers en de Hilversumse Woningbouwvereniging ’t Goede Woonhuys. Dit voegde in totaal bijna 300 woningen aan ons bezit toe”, aldus Van Gessel.

Visitatiecommissie: “Be good and tell it!”
In 2018 heeft Ecorys een visitatie uitgevoerd over de periode 2014-2017. Maarten van Gessel: “We scoorden voor onze maatschappelijke prestaties prachtige cijfers, waar we trots op mogen zijn. Bij alles wat wij zullen ondernemen, gaan we het advies van de visitatiecommissie volgen: be good and tell it! We geven inmiddels al meer aandacht aan onze interne en externe communicatie en bouwen dit de komende jaren verder uit.”

Meer informatie
Klik hier voor een online versie van het Jaarverslag 2018. Ook kan men daar het volledige Volkshuisvestelijk Verslag en de Jaarrekening 2018 downloaden.

Naar het overzicht
x