Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Interview Mirjam: ‘Ik voel me thuis in De Oranjerie’
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Interview Mirjam: ‘Ik voel me thuis in De Oranjerie’

Mirjam Huisman (40) is een van de trotse bewoners van nieuwbouwproject De Oranjerie in ’s-Graveland. Na elf jaar met plezier in Kortenhoef gewoond te hebben, vond ze dat het tijd was voor iets nieuws. ‘Ik stond voor de keuze: verhuizen of toch opknappen. De offertes voor het schilderwerk waren al aangevraagd, maar ik twijfelde.’ En achteraf blijkt dat dit niet voor niets is geweest. Ze is nu dolgelukkig in haar nieuwe driekamerappartement.

Voorkeursplek
Bij de inschrijving voor een appartement kon Mirjam haar voorkeur doorgeven en deze is het uiteindelijk ook geworden. ‘Vanaf het moment dat ik te horen heb gekregen dat ik een van de gelukkigen was, ben ik elke dag langs gereden om te kijken. Toen ik de sleutel ontving wilde ik eigenlijk niet meer weg. Het was meteen goed en vertrouwd. Ik voel me hier thuis!’

Allebei blij
Bij de toewijzing voor De Oranjerie waren er voorrangsregels opgesteld om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. Zo kregen geïnteresseerden uit Wijdemeren die een sociale huurwoning achterlieten voorrang. Mirjam was daar een van. En niet alleen zij is enthousiast over haar nieuwe optrekje. De nieuwe bewoonster van haar voormalige woning is ook blij. ‘En het leuke is dat we nog steeds contact hebben. Ze komt zelfs binnenkort bij me eten,’ zegt Mirjam lachend.  

Verhuisklaar
Mirjam is tevreden over het contact met Het Gooi en Omstreken. ‘Tijdens de bouw is er een kijkdag georganiseerd voor alle bewoners om binnen te zien wat de voortgang is. Ook was er toen de mogelijkheid om vragen te stellen’. Een ander pluspunt is volgens Mirjam de afwerking. ‘Mijn appartement was geschilderd en voorzien van behang, alles was verhuisklaar. Op 7 december 2017 kreeg ik de sleutel en tien dagen later woonde ik er al’, zegt ze trots.


Naar het overzicht
x