Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Hilversumse Meindert (69) wint ‘Buur van het Jaar Award’
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Hilversumse Meindert (69) wint ‘Buur van het Jaar Award’

Meindert Tepper (69) uit Hilversum is dit jaar verkozen tot buur van het jaar. Dit werd onthuld op zaterdag 26 september tijdens de Nationale Burendag. Woonconsulent Bert Froom van woningcorporatie Het Gooi en Omstreken overhandigde de award.

Luisterend oor

De Buur van het Jaar Award wordt sinds vorig jaar door de woningcorporatie uitgereikt. Huurders van Het Gooi en Omstreken konden de afgelopen weken hun favoriete buurman of buurvrouw nomineren. Rachid Karkari (36) zag de oproep en nomineerde zijn, inmiddels, ex-buurman. ‘Meindert stond en staat altijd klaar voor zijn buren. Hij hield het appartementencomplex opgeruimd en netjes. En niet alleen dat, Meindert is zo toegewijd en betrokken, dat iedereen altijd bij hem terecht kan voor een luisterend oor en goed advies.’

Buurtverening 

Na 32 jaar aan de Heuvellaan verhuisde Meindert vorig jaar mei vanwege zijn leeftijd naar een ander complex in Hilversum. ‘Ik moest me een beetje voorbereiden op de toekomst. Op mijn huidige woonplek is een lift, wat het allemaal net iets makkelijker maakt.’ Meindert is nog steeds nauw betrokken bij evenementen die de buurtvereniging van zijn oude woonplek organiseert. Zoals de organisatie van een fietstocht in coronatijd of de kerstborrel van afgelopen jaar. ‘Ze kunnen me gewoon niet missen daar’, grapt Meindert.

Balkonconcert  

Speciaal voor de uitreiking van de award kwam hij weer even terug naar zijn oude adres aan de Heuvellaan. Vanwege corona stonden zijn oude buren veilig op hun balkons klaar om Meindert te verwelkomen. Onder muzikale begeleiding van het Gooische draaiorgel ‘Tony’. ‘Het is heel bijzonder dat zelfs wanneer je er niet meer woont, mensen je niet vergeten zijn. Dat doet wat met je,’ reageert Meindert.

Woonplezier 

Meindert volgt met de winst zijn voorganger, de Hilversumse Anki Coumans, op. Zij droeg een jaar lang deze titel. De woningcorporatie vindt woonplezier een belangrijk aandachtspunt. Woonconsulent Bert Froom: ‘Juist in coronatijd is goed contact tussen buren van belang. Zo wordt de drempel lager om eventueel hulp te vragen. We zijn daarom heel blij met mensen zoals Meindert.’Woonconsulent Bert Froom (rechts) overhandigt de award aan Meindert Tepper (midden). Rachid Karkari (links) nomineerde Meindert. Beiden ontvingen ook een dinerbon t.w.v 100 euro. 


 

Naar het overzicht
x