Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Het Raedthuys: nieuwe naam voormalig gemeentehuis Nederhorst den Berg
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Het Raedthuys: nieuwe naam voormalig gemeentehuis Nederhorst den Berg

Het nieuwbouwcomplex van woningcorporatie Het Gooi en Omstreken aan de Voorstraat in Nederhorst den Berg heet voortaan Het Raedthuys. Samen met wethouder Rosalie van Rijn, Het Gooi en Omstreken en architect Dirk Vroegindeweij onthulde prijsvraagwinnares Ezra Noordermeer op woensdag 30 september de naam op de entreedeur van het voormalig gemeentehuis.

Prijsvraag 

Het Gooi en Omstreken schreef vorig jaar een prijsvraag uit waarbij inwoners uit Nederhorst den Berg een naam voor het wooncomplex konden insturen. Ze hadden tot februari dit jaar de tijd. Uit bijna honderd inzendingen kozen wethouder Rosalie van Rijn, architect Dirk Vroegindeweij en ontwikkelingsmanager Martijn Ketelaar (Het Gooi en Omstreken) unaniem de winnende naam Het Raedthuys.

Historisch besef 

Een bijzonder moment voor winnares Ezra Noordermeer. Ze koos de naam omdat ze niet beter weet dan dat het gemeentehuis op deze plek stond. ‘Ik kies voor de oude spelling vanwege het historisch besef dat niet zomaar uitgewist moet worden. Maar ik had nooit verwacht dat de naam ook echt zou winnen. Ik ben heel blij dat het complex nu de naam krijgt die ik heb bedacht’, vertelt Ezra.

Aanwinst 

Vorig jaar maart startte de bouwwerkzaamheden van de vijf aardgasloze eengezinswoningen en twaalf appartementen. Met als doel de doorstroming op de woningmarkt van Wijdemeren te bevorderen. Ontwikkelingsmanager Martijn Ketelaar en wethouder Rosalie van Rijn zijn het erover eens dat de nieuwbouw een impuls geeft aan Nederhorst den Berg. ‘Een aanwinst voor onze Bergers’, vertelt Rosalie. ‘En een geruststelling voor woningzoekenden in Wijdemeren’, vult Martijn aan.

Passende naam

Architect Dirk Vroegindeweij is ook zeer te spreken over de nieuwe naam. ‘Een passende naam voor een complex waar ik trots op ben’, zegt hij. In het ontwerp van Studio V Architecten waar Dirk werkt werd al rekening gehouden met de omliggende bebouwing zodat het complex in het straatbeeld zou passen. ‘De nieuwe naam is de finishing touch.’


Prijsvraagwinnares Ezra Noordermeer naast de nieuwe naam van het wooncomplex Het Raedthuys.


Onder toeziend oog van wethouder Rosalie van Rijn en architect Dirk Vroegindeweij onthult Ezra Noordermeer de nieuwe naam.

Naar het overzicht
x