Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Het Gooi en Omstreken lanceert nieuwe Koersplan
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Het Gooi en Omstreken lanceert nieuwe Koersplan

Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken heeft voor de komende vier jaar een nieuw Koersplan opgesteld, genaamd: SamenWonen! De belangrijkste thema’s zijn een fijne woning, woonplezier en duurzaamheid. Directeur-bestuurder Maarten van Gessel overhandigde persoonlijk het eerste exemplaar aan de voorzitter van de huurdersorganisatie Henk Dijks. Alle bewoners ontvangen het Koersplan aankomende vrijdag op de deurmat.

Samen werken aan…
De drie belangrijkste speerpunten uit het Koersplan zijn: een fijne woning voor iedereen, woonplezier in de buurt en een duurzame maatschappij. Maarten van Gessel: “Wij hebben de ambitie om een fijne woning voor iedereen te realiseren en in de buurten waar onze woningen staan, samen te werken aan woonplezier. Daarnaast zetten wij de eerste stappen naar een duurzamere maatschappij. De komende jaren gaan wij graag samen met onze bewoners, medewerkers, gemeenten en andere samenwerkingspartners aan de slag om onze ambities te realiseren.”

Ambities
Het Gooi en Omstreken is inmiddels al enthousiast van start gegaan. Zo is de woningcorporatie bijvoorbeeld samen met de gemeente, Dudok Wonen en de Alliantie in Hilversum begonnen met wooncoaches om de doorstroming te bevorderen. Ook zet Het Gooi en Omstreken eerste stappen naar een aardgasloze woningvoorraad en ze zijn in gesprek met bewoners om mee te denken over onze communicatie. “Ook de komende jaren gaan we hard aan de slag met onze missie: het bieden van betaalbare, goede en duurzame huisvesting voor onze bewoners. Om dat te bereiken zijn bouwlocaties nodig om te kunnen bouwen, benadrukt Maarten van Gessel.”

Goede cijfers
Het afgelopen jaar is voor Het Gooi en Omstreken een goed jaar geweest. “We haalden goede cijfers bij de vierjaarlijkse visitatie. Zo wisten we het prestatieniveau vast te houden en zelfs hier en daar te verbeteren. Onze inzet om meer samen te werken met belanghebbenden werd geprezen. Ook op het gebied van duurzaamheid bleken we voorop te lopen. Dit is een goede basis om de komende vier jaar met het Koersplan verder op voort te bouwen.”

Meer weten?
Wilt u meer weten over het nieuwe Koersplan? Ga dan naar www.wonenbijgeno.nl/samenwonen

Naar het overzicht
x