Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Het Gooi en Omstreken geeft startsein voor nieuwbouw Voorstraat Nederhorst den Berg
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Het Gooi en Omstreken geeft startsein voor nieuwbouw Voorstraat Nederhorst den Berg

Op donderdag 7 maart is het startsein gegeven voor de bouw van zeventien sociale huurwoningen op de plek van het voormalige gemeentehuis in Nederhorst den Berg. Onder toeziend oog van omwonenden voerde directeur-bestuurder Maarten van Gessel (Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken) samen met wethouders Rosalie van Rijn en Jan-Jaap de Kloet de eerste sloophandeling uit.

‘We kunnen niet wachten’

Directeur-bestuurder Maarten van Gessel (Het Gooi en Omstreken) is erg blij dat de bouw binnenkort daadwerkelijk van start kan gaan. ‘De sloop van dit gemeentehuis geeft ruimte aan nieuwe woonplekken voor mensen met een klein inkomen.’ Wethouder Jan-Jaap de Kloet: “We weten dat er veel behoefte is aan woningen in dit segment en zijn dan ook verheugd dat dit mooie project na lange tijd van start gaat. Het geeft een impuls aan Nederhorst den Berg en levert een bijdrage aan de doorstroming op de woningmarkt van Wijdemeren”. Maarten van Gessel vult aan: ’Met het gebrek aan bouwlocaties op dit moment is elke nieuwe locatie meer dan welkom. We kunnen dan ook niet wachten om te beginnen.’

Oplevering: begin 2020

Nadat de sloop is afgerond bouwt bouwbedrijf van Driesten Harskamp aan de Voorstraat twaalf appartementen en vijf eengezinswoningen voor de sociale huur. Het bouwplan wordt zonder aardgasaansluitingen gerealiseerd. In het ontwerp is door Studio V architecten rekening gehouden met de omliggende bebouwing zodat de woningen passen in het straatbeeld van Nederhorst den Berg. Naar verwachting vindt de oplevering begin 2020 plaats.

Naar het overzicht
x