Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Het Gooi en Omstreken en Van Driesten Harskamp vieren start bouw 4 sociale huurwoningen in Laren
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Het Gooi en Omstreken en Van Driesten Harskamp vieren start bouw 4 sociale huurwoningen in Laren

De bouw van vier sociale huurwoningen op de plek van het voormalige zusterhuis in Laren is officieel van start. Donderdag 27 februari sloegen wethouder Ton Stam (Gemeente Laren), Maarten van Gessel (Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken) en Gerrit de Bruin (Van Driesten Harskamp) symbolisch de eerste paal in de grond.

Betaalbare woningen voor doorstromers
Het bouwplan bestaat uit vier eengezinswoningen op de voormalige plek van het oude zusterhuis (genaamd Janshuis) in het centrum van Laren, aan Onder de Bogen. De vier woningen beschikken over een woonkamer en keuken op de begane grond. Met twee slaapkamers op de eerste verdieping en het centrum om de hoek zijn de huizen bedoeld voor mensen die centraal willen wonen in Laren. Het aanbod van sociale huurwoningen in Laren is met de bouw van deze vier woningen weer een stukje gegroeid’, vertelt wethouder Ton Stam.

Zonnepanelen en een zonneboiler
Een duurzame woningvoorraad is een belangrijk speerpunt uit het beleid van Het Gooi en Omstreken. ‘De woningen zijn straks goed geïsoleerd. Ook voeren we de eengezinswoningen gasloos uit en voorzien we ze van zonnepanelen. Daarnaast beschikken ze over een luchtwaterwarmtepomp,’ vertelt directeur-bestuurder Maarten van Gessel van Het Gooi en Omstreken. Ook krijgen de huizen een tuin met een buitenberging.

Oplevering eind 2020
Aan aannemer Van Driesten Harskamp de taak om het project uit te voeren. Er is goed nagedacht over de architectuur. Bedrijfsleider Gerrit de Bruin: ‘Deze compacte woningen passen straks goed in het huidige straatbeeld van Laren’. Ook aan de veiligheid tijdens de werkzaamheden is nagedacht. ‘Omwonenden zijn van tevoren geïnformeerd over de bouwwerkzaamheden. Tijdens de bouw blijven we te allen tijde alert op de veiligheid van omwonenden en voorbijgangers’, licht Gerrit de Bruin toe.

Meer informatie
De verwachte oplevering is eind 2020. De woningen worden met voorrang verhuurd aan bewoners die een andere sociale huurwoning in Laren achterlaten. Meer informatie over de verhuur van de woningen is later dit jaar te vinden op onze website www.gooienom.nl. De verhuur van de woningen zal verlopen via WoningNet.

Naar het overzicht
x