Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Het Gooi en Omstreken en Trebbe vieren start bouw 61 sociale huurwoningen nieuwbouwwijk Rengerswetering
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Het Gooi en Omstreken en Trebbe vieren start bouw 61 sociale huurwoningen nieuwbouwwijk Rengerswetering

De bouw van 61 sociale huurwoningen in nieuwbouwwijk Rengerswetering Eiland 3 in Bunschoten is officieel gestart. Woensdag 2 oktober staken wethouder Bert Koops, Johan Bombach (Trebbe) en Martijn Ketelaar (Het Gooi en Omstreken) symbolisch de eerste schep in de grond. Hiermee is het startsein gegeven voor de bouw van 26 betaalbare eengezinswoningen en 35 appartementen.

Betaalbare en passende woningen

Het project bestaat in totaal uit 61 sociale huurwoningen aan de zuidoost-zijde van Bunschoten-Spakenburg. De eengezinswoningen zijn voornamelijk bedoeld voor jonge gezinnen. De twee- en driekamerappartementen zijn drempelvrij, nabij (toekomstige) voorzieningen en daarmee geschikt voor zowel jong als oud. ‘Met dit nieuwbouwproject wordt invulling gegeven aan de groeiende vraag naar betaalbare en passende woningen in de gemeente Bunschoten’, vertelt wethouder Bert Koops.

Duurzaam en energiezuinig wonen
Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken zet zich in voor een duurzame woningvoorraad, een belangrijk speerpunt uit hun Koersplan. Ontwikkelingsmanager Martijn Ketelaar vindt het belangrijk dat de woningen energiezuinig worden gerealiseerd. ‘Zowel de appartementen als de eengezinswoningen worden gasloos uitgevoerd, krijgen zonnepanelen en beschikken over een zonneboiler of luchtwarmtepomp. Het Gooi en Omstreken heeft de intentie de woningen met voorrang te verhuren aan bewoners die een andere sociale huurwoning achterlaten. Daarmee willen we een impuls geven aan de woningmarkt in Bunschoten.’

Oplevering in zomer 2020
De woningen zijn ontwikkeld en worden gerealiseerd door Trebbe Wonen. Directeur Johan Bombach: ‘Voor ons is dit project zeer bijzonder omdat we met zowel ons woningconcept BasisWonen als met ons concept HoogWonen succesvol invulling kunnen geven aan de vraag en de drie belangrijkste speerpunten van het Koersplan van Het Gooi en Omstreken. Met dit plan realiseren we een duurzame en gezonde leefomgeving, waar het voor iedereen fijn en plezierig wonen is. En dat sluit ook naadloos aan op onze eigen ambitie.’ Dit najaar start de bouw en de laatste woning wordt naar verwachting in de zomer van 2020 opgeleverd.

Naar het overzicht
x