Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Het Gooi en Omstreken en Trebbe realiseren Rengerswetering eiland 3
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Het Gooi en Omstreken en Trebbe realiseren Rengerswetering eiland 3

30 juni jl. droeg Trebbe het appartementencomplex dat zij realiseerde op Rengerswetering eiland 3 over aan woningcorporatie Het Gooi en Omstreken. Met de oplevering van de appartementen ronden woningcorporatie Het Gooi en Omstreken en ontwikkelende bouwer Trebbe de nieuwe wijk Rengerswetering eiland 3, bestaande uit 26 eengezinswoningen en 35 appartementen, af.

Martijn Ketelaar, ontwikkelingsmanager bij Het Gooi en Omstreken: ‘Het allermooiste aan dit plan is dat we niet alleen de bewoners van deze 61 woningen hebben geholpen aan een nieuwe woning. Veel van de nieuwe bewoners laten namelijk zelf ook een sociale huurwoning achter in Bunschoten. Op deze manier komt er dus een verhuisketen op gang, waarmee we nog veel meer mensen kunnen helpen aan de woning die past bij hun levensfase. Hoe mooi is dat?’

Johan Bombach, directeur bij Trebbe: “Ik ben er trots op dat we met dit plan optimaal invulling hebben gegeven aan de drie speerpunten uit het koersplan van Het Gooi en Omstreken. De snelheid waarmee dit appartementencomplex en de woningen zijn gerealiseerd is bijzonder te noemen, dat lukt alleen met een goed ontwerp en een fijne samenwerking. Het resultaat is nu zichtbaar: een prachtige buurt met goede, duurzame woningen.”

61 duurzame woningen

Het project bestaat in totaal uit 61 sociale huurwoningen aan de zuidoost rand van Bunschoten-Spakenburg. De eengezinswoningen zijn voornamelijk bedoeld voor jonge gezinnen. De twee- en driekamerappartementen zijn drempelvrij, nabij (toekomstige) voorzieningen en daarmee geschikt voor zowel jong als oud.

Gasloos, pv-panelen en een zonneboiler

Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken zet zich in voor een duurzame woningvoorraad, een belangrijk speerpunt uit hun Koersplan. Dit plan sluit naadloos aan op dit speerpunt. Zowel de appartementen als de eengezinswoningen worden gasloos uitgevoerd, krijgen zonnepanelen en beschikken over een zonneboiler of luchtwarmtepomp.

Over de ontwikkeling en de bouw

Het Gooi en Omstreken organiseerde een design & build aanbesteding waarbij Trebbe als winnaar uit de bus kwam. Trebbe verkreeg de opdracht mede door de inzet van haar concepten Trebbe BasisWonen en Trebbe HoogWonen. Op ten Noort Blijdenstein architecten tekende voor het ontwerp. Net als de omliggende bebouwing krijgt het appartementencomplex een industriële uitstraling. De woningen hebben een eigentijdse en dorpse uitstraling. Door een aantal accenten zoals materialisering van onder andere kozijnen en hekwerken bij zowel de appartementen als de woningen terug te laten komen, blijft de onderlinge samenhang bewaard. Trebbe startte begin oktober 2019 met de bouw van de woningen en leverde eind juni het laatste appartement op. De oplevering vond maar liefst drie maanden eerder plaats dan contractueel opgenomen, dit is gelukt dankzij een efficiënt ontwikkel- en bouwtraject en een fijne samenwerking tussen de betrokken partijen.

Naar het overzicht
x