Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Het Gooi en Omstreken en Trebbe realiseren Rengerswetering eiland 3
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Het Gooi en Omstreken en Trebbe realiseren Rengerswetering eiland 3

Afgelopen vrijdag, 8 maart, ondertekenden Maarten van Gessel (directeur-bestuurder bij Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken) en Hein Trebbe jr. (directeur bij Trebbe) de overeenkomst voor de bouw van 35 appartementen en 26 eengezinswoningen op Rengerswetering eiland 3 in Bunschoten. Hiermee wordt invulling gegeven aan de groeiende vraag naar betaalbare en passende woningen.

Maarten van Gessel: “Het Gooi en Omstreken heeft zich samen met de gemeente Bunschoten ingezet voor de realisatie van meer sociale huurwoningen. We zijn trots dat de bouw nu echt kan beginnen. We geven hiermee invulling aan de grote vraag naar betaalbare huurwoningen in Bunschoten.

Hein Trebbe jr.: “Ik ben er trots op dat we met dit plan optimaal invulling kunnen geven aan de drie speerpunten uit het koersplan van Het Gooi en Omstreken. We hebben veel kwaliteit in het plan weten te verwerken voor een scherpe prijs. Daardoor realiseren we in een prachtige buurt, goede, duurzame woningen.”

61 duurzame woningen
De nieuwbouw is gesitueerd op eiland 3 van de nieuwe Rengerswetering in Bunschoten. Het project omvat de nieuwbouw van 26 eengezinswoningen en 35 appartementen verdeeld over vier lagen. Het appartementencomplex is gasloos en biedt ruimte aan twee- en driekamerappartementen variërend in grootte van 54 m2 tot 70 m2. Een luchtwarmtepomp zorgt voor de verwarming van de appartementen, pv-panelen worden geplaatst voor de opwekking van stroom.

Gasloos, pv-panelen en een zonneboiler
Het Gooi en Omstreken zet zich in voor een duurzame woningvoorraad. Daarom is het belangrijk dat woningen energiezuinig worden gerealiseerd. De 26 eengezinswoningen zijn verdeeld over vier rijen. De woningen beschikken over twee slaapkamers op de verdieping, ook worden ze gasloos uitgevoerd. Voor de opwekking van stroom worden ze uitgerust met ongeveer negen pv-panelen. Een zonneboiler zorgt voor de verwarming en warm water.

Toekomstige bewoners
Zowel de woningen als de appartementen zijn bestemd voor de sociale verhuur. De eengezinswoningen zijn voornamelijk bedoeld voor jonge gezinnen. De appartementen worden specifiek ingezet om de doorstroming op de woningmarkt te verbeteren. Het Gooi en Omstreken heeft de intentie deze woningen met voorrang te verlenen aan bewoners die een andere sociale huurwoning achterlaten.  

Over de ontwikkeling en de bouw
Het Gooi en Omstreken organiseerde een design & build aanbesteding waarbij Trebbe als winnaar uit de bus kwam. Trebbe verkreeg de opdracht mede door de inzet van haar concepten Trebbe BasisWonen en Trebbe HoogWonen. Hiermee werd een efficiënt ontwikkeltraject doorlopen, een aantrekkelijk ontwerp neergelegd, met twee appartementen meer op hetzelfde bebouwingsvlak dan gevraagd en een betrouwbare bouwtijd afgegeven. Op ten Noort Blijdestijn architecten tekent voor het ontwerp.

Net als de omliggende bebouwing krijgt het appartementencomplex een industriële uitstraling. De woningen krijgen een eigentijdse en dorpse uitstraling. Door een aantal accenten zoals materialisering van onder andere kozijnen en hekwerken bij zowel de appartementen als de woningen terug te laten komen, blijft de onderlinge samenhang bewaard. Naar verwachting start Trebbe dit najaar met de bouw, naar verwachting wordt de laatste woning in de zomer van 2020 opgeleverd.

Naar het overzicht
x