Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Het Gooi en Omstreken blinkt uit in duurzaamheid op Aedes-benchmark
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Het Gooi en Omstreken blinkt uit in duurzaamheid op Aedes-benchmark

 

Aedes, de brancheorganisatie van woningcorporaties, heeft voor het vierde achtereenvolgende jaar de Aedes-benchmark uitgevoerd. Het Gooi en Omstreken scoort bovengemiddeld op de onderdelen Bedrijfslasten en Duurzaamheid. Directeur-bestuurder Maarten van Gessel is tevreden met deze goede score. ‘We zijn blij dat onze huurders de dienstverlening waarderen en we vinden het belangrijk om hieraan te blijven werken. Kortom, we blijven investeren in betaalbaar en prettig wonen. Dat lukt alleen als we kritisch blijven kijken naar onze bedrijfslasten en de efficiëntie van onze werkprocessen.’

Op weg naar kopgroep
Doel van de Aedes-benchmark is om corporaties op meerdere prestatievelden onderling te vergelijken. Corporaties met de beste scores vallen in klasse A, de middengroep in klasse B en de corporaties met de minste scores vallen in klasse C. Het Gooi en Omstreken scoort een bovengemiddelde A op de prestatievelden Bedrijfslasten en Duurzaamheid. Verder wordt er op de onderdelen Huurdersoordeel, Onderhoud & Verbetering en Beschikbaarheid & Betaalbaarheid een gemiddelde B-score behaald. Hiermee valt Het Gooi in Omstreken in de middengroep, vlak achter de koplopers.

Een samenvatting van de resultaten:

Score A: Bedrijfslasten onder landelijk gemiddelde
De gemiddelde bedrijfslasten (per verhuureenheid) komen uit op €661. Dat is €129 euro lager dan het landelijk gemiddelde (€790).

Score A: Gemiddeld energielabel B
Op de energie-index van woningcorporatie scoort Het Gooi en Omstreken met 1,39 (gemiddeld energielabel B) beter dan het landelijk gemiddelde van 1,73 (gemiddeld energielabel C). Hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot.

Score B: Positieve beoordeling huurders
Het Gooi en Omstreken behoudt haar hoge score voor de huurderstevredenheid, boven het landelijk gemiddelde. De score op de onderdelen reparatieverzoeken en vertrokken huurders stijgt allebei met een tiende punt naar een 7,6 en een 7,8. De score bij nieuwe huurders daalt naar een 7,8 (was 8,0).

Score B: Onderhoud & Verbetering

De huurders van Het Gooi en Omstreken geven als cijfer voor de ervaren woningkwaliteit een 7,3. Dit is hoger dan het landelijk gemiddelde van 7,0.

Score B: Beschikbaarheid & Betaalbaarheid
Het Gooi en Omstreken laat wederom een stijging (2,6%) zien in het aantal sociale huurwoningen door nieuwbouw, hoger dan het landelijk gemiddelde. De huurprijzen zijn hoger dan het landelijk gemiddelde, maar daarentegen vraagt Het Gooi en Omstreken maar 67% van de maximale huur, terwijl dit landelijk 72% is.

Op 23 november zijn op het jaarlijkse Aedes-congres alle benchmarkresultaten bekendgemaakt. Kijk voor meer informatie op: www.aedes.nl

 


 

 

Naar het overzicht
x