Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Feestelijke verhuring 33 appartementen in Bunschoten
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Feestelijke verhuring 33 appartementen in Bunschoten

Op 4 november overhandigde dhr. Flemminks Smid, directeur-bestuurder van Het Gooi en Omstreken, de eerste nieuwe bewoner van het Pakhuys in Bunschoten de sleutel van haar nieuwe appartement. Zij is een van de gelukkigen van de in totaal 242 woningzoekenden die op de appartementen hebben gereageerd (in totaal waren er 419 reacties).

Officiële opening
Het eigentijdse nieuwbouw complex omvat 33 betaalbare, moderne en energiezuinige appartementen. De officiële opening was in handen van wethouder Nagel. Aansluitend kregen alle nieuwe bewoners ook hun sleutel en was er gelegenheid om elkaar te leren kennen onder het genot van een visje.

De appartementen
De 33 appartementen zijn verhuurd in de sociale sector. Met een oppervlakte van gemiddeld 80 vierkante meter zijn de appartementen ruim en comfortabel. Ze hebben elk twee slaapkamers, een badkamer, woonkamer met open keuken en balkon, berging met CV en wasmachine opstelling. Op de begane grond is een fietsenberging.

Energiezuinig
De appartementen zijn zeer energiezuinig. Op het dak liggen zonnepalen voor de stroomvoorziening van de galerijverlichting en de lift. Dat scheelt voor huurders in de servicekosten. De bovenste galerij heeft een glazen overkapping. Zo kunnen bewoners ook als het regent droog naar hun voordeur.

Betaalbaarheid
Er is bewust gekozen voor differentiatie in huurprijzen om zowel huishoudens met een hele kleine beurs als huishoudens met een iets grotere beurs een betaalbare woning in Het Pakhuys te bieden. Zeventig procent van de woningen in het Pakhuys is, nu en ook als passend toewijzen door de overheid op 1 januari 2016 is ingevoerd, bereikbaar en betaalbaar voor huishoudens met de allerlaagste inkomens. Vijftien woningen hebben een kale huur van € 560,- (dit is ruim onder de 1e aftoppingsgrens van de huurtoeslag), acht woningen hebben een kale huur van € 602,24 (dit is ruim onder de 2e aftoppingsgrens van de huurtoeslag) en tien woningen hebben een kale huur van € 694,45 (dit is ruim onder de liberalisatiegrens) (prijspeil 2015).

Locatie en ontwerp
Appartementencomplex het Pakhuys ligt op een prachtige plek op het tweede eiland van de nieuwe woonwijk Rengerswetering, direct aan de Ringvaart. Geïnspireerd door deze locatie heeft architectenbureau Geesink Weusten een eigentijds ontwerp gemaakt met een knipoog naar het verleden. Met de hijsbalken in de gevel en de hoge ramen is het complex een moderne versie van de Amsterdamse Grachtenpanden uit de zeventiende eeuw. Vandaar ook de naam van het gebouw dat in de luifel boven de entree is opgenomen: Pakhuys. Het complex is gerealiseerd door projectontwikkelaar De Bunte en aannemer Nikkels.

Naar het overzicht
x