Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Feestelijke starthandeling met bewoners De Haven in Bunschoten
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Feestelijke starthandeling met bewoners De Haven in Bunschoten

De bouw van nieuwbouwproject Op de Ree van Zorg- en Wooncentrum De Haven is in volle gang. De eerste twee woongebouwen zijn inmiddels al bewoond. Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken, De Haven en Stichting Sprank vierden woensdag 29 november samen met de bewoners en wethouder Menno Nagel de start bouw van de volgende drie woongebouwen.

Officiële handeling
Wethouder Menno Nagel was voor de gelegenheid uitgenodigd om de officiële handeling uit te voeren. Samen met twee bewoners metselde hij symbolisch de eerste steen. ‘Met dit nieuwbouwproject wordt gebouwd aan een sterk Bunschoten met goede voorzieningen waarmee we toekomstbestendig verder kunnen’, vertelt Menno Nagel.

Doorstroming
Het totale project bevat de bouw van acht woongebouwen. Het Gooi en Omstreken neemt er hiervan drie voor haar rekening. De Haven draagt zorg voor de overige vijf gebouwen, waarvan er twee worden verhuurd aan Stichting Sprank. Maarten van Gessel, directeur van woningcorporatie Het Gooi en Omstreken, is overtuigd van het nut en de noodzaak van de appartementengebouwen aan Op de Ree. ‘We zijn blij om woningen voor ouderen te realiseren en dit plan bevordert op termijn de doorstroming in deze regio.’

Senioren met zorgindicatie
De appartementen zijn geschikt voor senioren met een zorgindicatie.Bij dit plan zijn wonen en zorg gescheiden, bewoners nemen indien nodig zorg af van De Haven. Het Gooi en Omstreken voorziet met de bouw van dit type woningen in een grote behoefte van de gemeente Bunschoten. ‘Het is een bijzonder en uitdagend project dat inspeelt op de grote vraag naar betaalbare en moderne seniorenwoningen in de gemeente Bunschoten’, legt Maarten van Gessel uit.
Naar het overzicht
x