Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Feestelijke oplevering De Bolster
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Feestelijke oplevering De Bolster

Op maandag 12 december vierde woningcorporatie Het Gooi en Omstreken de oplevering en verhuur van appartementencomplex ‘De Bolster’ in De Blaricummermeent.

Officiële handeling

In het bijzijn van nieuwe huurders en buurtbewoners ontstak de jongste huurder, Dominique Leeseman samen met wethouder Anne-Marie Kennis de lichtjes in een grote kerstboom in het plantsoen. Daarna maakten bewoners en omwonenden kennis met elkaar onder het genot van winterse hapjes en drankjes.

Zeer energiezuinige appartementen
De appartementen zijn ruim en energiezuinig. Het woonoppervlak is verschillend en varieert van zo’n 60 tot 80 m². In De Blaricummermeent is een centrale WKO (warmte-koude-opslag) aangelegd. In combinatie met vloerverwarming is dit een zeer energiezuinig en ecologisch vriendelijk systeem. Bijkomend voordeel is dat bij warme dagen het systeem als koeling kan dienen. Daarnaast zijn op het dak van het complex per appartement twee zonnepanelen aangebracht. De opgewekte stroom zorgt voor een verdere besparing op energiekosten voor de huurders. De appartementen zijn gebouwd door Nikkels Bouwbedrijf uit Twello.

Grote belangstelling
Met een sociale huurprijs tussen de € 540,68 en € 628,76 per maand zijn de appartementen bereikbaar voor mensen met lagere- en middeninkomens. In oktober zijn de eengezinswoningen via www.woningnet.nl in drie advertenties aangeboden aan woningzoekenden. De belangstelling voor de 18 appartementen was erg groot. In totaal zijn er 967 reacties van woningzoekenden binnengekomen. Zes nieuwe bewoners laten een sociale huurwoning achter in de regio en 13 huurders komen uit Blaricum.

Naar het overzicht
x