Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Feestelijke oplevering 38 woningen Anna’s Hoeve
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Feestelijke oplevering 38 woningen Anna’s Hoeve

In de nieuwe Hilversumse wijk Anna’s Hoeve heeft Het Gooi en Omstreken 38 sociale huurwoningen gebouwd. De eengezinswoningen zijn ruim en energiezuinig en zijn prachtig gelegen te midden van verschillende natuurgebieden. In oktober ontvingen de eerste bewoners de sleutel.

Feestelijke oplevering
Op woensdag 16 november konden bewoners kennis met elkaar maken tijdens een buurtdiner. De officiële handeling, het planten van een boom, werd verricht door wethouder Wonen, Nicolien van Vroonhoven-Kok en Maarten van Gessel, directeur van Het Gooi en Omstreken.

Veel belangstelling woningzoekenden
De oplevering van het nieuwbouwproject is een bijzondere gebeurtenis. Het is voor het eerst in tien jaar dat Het Gooi en Omstreken eengezinswoningen bouwt in Hilversum. De belangstelling van woningzoekenden was dan ook erg groot. Er kwamen maar liefst 1.866 reacties binnen via WoningNet. Alle nieuwe bewoners zijn doorstromers uit Hilversum, deze huurders laten een sociale huurwoning achter. Veel woningen zijn toegewezen aan gezinnen.

Goede samenwerking
Een goede samenwerking tussen gemeente Hilversum, Het Gooi en Omstreken en aannemer KlaassenGroep heeft ervoor gezorgd dat de woningen twee jaar na het eerste bestuursbesluit al zijn opgeleverd. De bouw van de nieuwe wijk Anna’s Hoeve vindt in vijf fasen plaats. Het Gooi en omstreken is de eerste corporatie die, mede door de korte bouwtijd, woningen oplevert.

Ruime en energiezuinige huizen
De nieuwe woningen vormen samen een klein wijkje met een eigentijds karakter. Alle eengezins-woningen zijn ruim gebouwd in de stijl van de traditionele architectuur, met metselwerk, een puntdak en dakpannen. De woningen beschikken over een zolder met vaste trap en een voor- en achtertuin. Door extra isolatie van dak, gevels en vloeren voldoen zij aan de allernieuwste wettelijke energienormen, zonder dat er zonnepanelen of een warmteterugwinning-ventilatiesysteem worden toegepast.

Naar het overzicht
x