Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Energieverbetering ruim 4.000 woningen
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Energieverbetering ruim 4.000 woningen

 

Het Gooi en Omstreken investeert volop in het energiezuiniger maken van haar bestaande woningen. De ambitie is om tussen 2013 en 2018 bij ruim 4.000 woningen energiebesparende maatregelen te treffen. Deze doelstelling kan worden waargemaakt door de positieve geldstromen van de corporatie. Inmiddels zijn de eerste twee projecten aan de Emmaweg en de Gabriëlgaarde in Kortenhoef opgeleverd.

Positieve effecten
Door het energiezuiniger maken van de woningen aan de Emmaweg en de Gabriëlgaarde, is het wooncomfort verhoogd en is er gewerkt aan het betaalbaar houden van de totale woonlasten. Bij een gemiddeld gebruik daalt immers het energieverbruik, wat een positief effect heeft op de energierekening. Daarnaast heeft het milieu er profijt van doordat de CO2-uitstoot reduceert. Bij de woningen is onder meer al het enkel glas vervangen voor beglazing met een hoog rendement (HR++glas) en zijn de gevel en de vloer van de begane grond geïsoleerd. Bij een aantal woningen is ook het dak geïsoleerd.

Op de planning voor 2013
Dit jaar staan maar liefst meer dan 1.000 woningen op de planning om ook aan de slag te gaan. In juli worden opnieuw twee projecten opgeleverd aan de Kortenaerlaan in Hilversum en de Nijkerkerweg in Bunschoten. Voor en kort na de zomervakantie gaan we starten met werkzaamheden aan ruim 400 woningen, waaronder aan de Hertog Aelbrechtstraat in Hilversum en het Zuidereinde in ‘s-Graveland.

Gemiddeld een energielabel-B
Het uitgangspunt bij de projecten, is het behalen van gemiddeld een energielabel-B. Hiermee sluit Het Gooi en Omstreken ook aan bij overheidsbeleid en het Aedes Convenant Energiebesparing Huursector: het energieverbruik in sociale huurwoningen moet met 33% verminderd zijn in 2020.

 

Naar het overzicht
x