Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Energieverbetering 250 woningen Bunschoten
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Energieverbetering 250 woningen Bunschoten

Het Gooi en Omstreken maakt in de gemeente Bunschoten het komende halfjaar bijna 250 huurwoningen energiezuiniger. Hierdoor blijven de totale woonlasten betaalbaar, neemt het wooncomfort toe en vermindert de CO2-uitstoot. Naar verwachting is het merendeel van de projecten voor het eind van het jaar afgerond.

Haydnplantsoen

De buitenzijde van de 20 woningen aan het Haydnplantsoen krijgt een opknapbeurt. De complete gevel op de verdieping wordt hier verwijderd en vervangen door een houten, geïsoleerde constructie. Aan de buitenzijde is deze afgewerkt met metselwerk. Op deze manier sluit het straatbeeld tussen de huur- en koopwoningen weer mooi op elkaar aan. Verder worden onder meer de bestaande houten kozijnen vervangen en komt er een energiezuinig ventilatiesysteem in de woning. Meer informatie over het Haydnplantsoen vindt u op de pagina Energieverbetering.

Jan Steenstraat/Sint Nicolaaasweg

Aan de Jan Steenstraat (9 woningen) en de Sint Nicolaasweg (18 woningen) vinden diverse werkzaamheden plaats. Bij de Jan Steenstraat gaat letterlijk ‘het dak eraf’. Er wordt een hele nieuwe dakconstructie geplaatst, inclusief een dik pakket isolatiemateriaal en nieuwe dakpannen. Alle 27 woningen worden voorzien van nieuwe, kunststof kozijnen met dubbel (HR++)glas. Door ook in de gevel en kruipruimten isolatiemateriaal aan te brengen kunnen de woningen er weer jaren tegenaan. Meer informatie over de Jan Steenstraat/Sint Nicolaasweg vindt u op de pagina Energieverbetering.

Bachlaan/Vivaldiweg
Dakisolatie, nieuwe dakpannen en aanpassingen aan de dakranden zorgen voor een frisse uitstraling van 25 woningen aan de Bachlaan/Vivaldiweg. In alle kozijnen zijn nieuwe ramen en dubbel (HR++)glas geplaatst. Verder is het bestaande mechanisch ventilatiesysteem vervangen, evenals de verouderde Cv-ketels. Meer informatie over de Bachlaan/Vivaldiweg vindt u op de pagina Energieverbetering.

Ruim 1.700 woningen
Sinds 2013 heeft Het Gooi en Omstreken al ruim 1.700 woningen energetisch verbeterd. In 2015 worden naast de 250 woningen in Bunschoten nog eens ruim 700 woningen in diverse gemeenten energiezuiniger gemaakt. Het uitgangspunt bij de energieprojecten is het behalen van een gemiddelde Energie Index (E.I.) van 1,25. Dit staat gelijk aan een voormalig energielabel-B.

 

Naar het overzicht
x