Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Energieprojecten in Bussum
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Energieprojecten in Bussum

Het Gooi en Omstreken investeert ook in 2014 fors in de energieverbetering van haar bestaande huurwoningen. De woningcorporatie maakt dit jaar ruim 800 woningen in de regio energiezuiniger. In Bussum zijn in juni twee projecten gestart van in totaal 74 woningen.

Achtermeulenlaan 
Aan de Achtermeulenlaan valt bij de 34 woningen uit 1923 nog de nodige winst te behalen op het gebied van energieverbetering. Onder meer de platte daken aan de achtergevel, de bodem van de kruipruimte en de spouw en gevel worden (gedeeltelijk) geïsoleerd. Dubbel glas (HR++) ter vervanging van het bestaande glas zorgt voor meer comfort. Voor een goed binnenklimaat komt er een ventilatiesysteem in de woningen dat zowel verkoelt als verwarmt.

Lange Heul
De 40 woningen aan de Lange Heul krijgen onder meer een extra isolatielaag op het dak en nieuwe beglazing. De collectieve mechanische ventilatie is verouderd. Deze wordt dan ook vervangen door een energiezuiniger variant.

Wooncomfort en betaalbaarheid
Door de werkzaamheden stijgt het wooncomfort en blijven de totale woonlasten betaalbaar. Bij een gemiddeld gebruik daalt immers het energieverbruik, wat een positief effect heeft op de energierekening. Daarnaast heeft het milieu er profijt van doordat de CO2-uitstoot reduceert.

Energielabel-B
In 2014 investeert Het Gooi en Omstreken bijna 10 miljoen euro in de energieverbetering van haar bestaande bezit. We hebben de ambitie om tussen 2013 en 2018 bij ruim 4.000 woningen energiebesparende werkzaamheden uit te voeren. Het uitgangspunt is het behalen van gemiddeld een energielabel-B. Hiermee sluit Het Gooi en Omstreken aan bij het convenant van branchevereniging Aedes.

Meer informatie
Meer informatie over de energieprojecten vindt u op de pagina Energieverbetering.

Naar het overzicht
x