Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Energieproject Elbertsveen Blaricum in volle gang
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Energieproject Elbertsveen Blaricum in volle gang

Het Gooi en Omstreken investeert ook in 2014 fors in de energieverbetering van haar bestaande huurwoningen. De woningcorporatie maakt dit jaar ruim 800 woningen in de regio energiezuiniger. Op dit moment is in Blaricum het project Elbertsveen in uitvoering waarbij gemiddeld een energielabel-B wordt behaald.

Werkzaamheden

Bij de 32 woningen aan Elbertsveen en omgeving in Blaricum wordt voornamelijk de buitenzijde van de woning geïsoleerd. Zo worden er isolatieplaten op het dak aangebracht. De kleine dakramen en de dakkappellen worden hierbij meteen vernieuwd. In de spouw komen isolatieparels en in de berging wordt een voorzetwand geplaatst. Tot slot wordt al het bestaande glas vervangen door dubbel glas met een hoge isolatiewaarde (HR++). Voor een goede ventilatie komen er roosters in het glas.

Wooncomfort en betaalbaarheid
Door de werkzaamheden verhoogt het wooncomfort en blijven de totale woonlasten betaalbaar. Bij een gemiddeld gebruik daalt immers het energieverbruik, wat een positief effect heeft op de energierekening. Daarnaast heeft het milieu er profijt van doordat de CO2-uitstoot reduceert.

Energielabel-B
In 2014 investeert Het Gooi en Omstreken bijna 10 miljoen euro in de energieverbetering van haar bestaande bezit. De corporatie heeft de ambitie om tussen 2013 en 2018 bij ruim 4.000 woningen energiebesparende werkzaamheden uit te voeren. Het uitgangspunt is het behalen van gemiddeld een energielabel-B. Hiermee sluit Het Gooi en Omstreken aan bij het convenant van branchevereniging Aedes.

Meer informatie
Wilt u meer weten over dit project? Op de pagina Energieverbetering vindt u meer informatie.

 

Naar het overzicht
x