Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Energiedoelstelling bereikt in Blaricum
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Energiedoelstelling bereikt in Blaricum

Het Gooi en Omstreken heeft haar doelstelling voor energieverbetering in de gemeente Blaricum bereikt. De gemiddelde Energie Index van het woningbezit is verbeterd van 1,75 naar 1,31, dit is gelijk aan het voormalig energielabel-B.

Ruim 700 woningen
Hiertoe zijn energiebesparende werkzaamheden uitgevoerd bij ruim 700 woningen, waaronder 151 woningen van de terrasflats aan ’t Schaar. De feestelijke oplevering van dit laatste project markeerde de mijlpaal.

Feestelijk tintje
Dit alles is op 24 februari gevierd aan ’t Schaar in Blaricum. Wethouder Liesbeth Boersen en Jos Flemminks Smid, directeur-bestuurder van Het Gooi en Omstreken, verrichtten hierbij een officiële handeling. Door isolatieparels in een doorzichtige buis te gieten symboliseerden zij de verbetering van de gemiddelde Energie Index in Blaricum. Om er ook voor de huurders van ’t Schaar een feestelijk tintje aan te geven ontvingen zij allen een cadeautje.

Werkzaamheden ‘t Schaar
De woningen aan ’t Schaar zijn voorzien van een compleet nieuwe, geïsoleerde pui aan de voorgevel en dubbele (HR++)beglazing. Daarnaast stelde de gemeente Blaricum een subsidie ter beschikking van zo’n € 65.000,- voor het verbeteren van de toegankelijkheid binnen het gehele appartementencomplex (179 woningen). Een wens die al langere tijd leefde bij bewoners en de gemeente. Door het aanbrengen van deurautomaten en het verhogen van de galerijvloeren is deze wens gerealiseerd.

Op koers
Het Gooi en Omstreken heeft de ambitie om tot 2018 ruim 4.000 woningen energiezuiniger te maken. De werkzaamheden bestaan onder meer uit het isoleren van dak, gevel en vloer en worden zonder huurverhoging uitgevoerd. Inmiddels staat de teller op bijna 2.000 woningen. De corporatie ligt hiermee ruim op koers op de landelijke doelstelling uit het Energieakkoord.

Naar het overzicht
x