Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Eerste stenen Drakenburgerweg in Baarn gemetseld
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Eerste stenen Drakenburgerweg in Baarn gemetseld

Op donderdag 2 juni vierde Het Gooi en Omstreken met genodigden de bouw van dertien sociale huurwoningen aan de Drakenburgerweg in Baarn.

Verschillende bouwprojecten
Op de locatie van de vroegere gemeentewerf worden verschillende bouwprojecten gerealiseerd, waaronder het project van Het Gooi en Omstreken. De bouw is in april 2016 gestart en op 2 juni zijn de eerste bakstenen gemetseld.

Officiële handeling
Wethouder Jansma was voor de gelegenheid uitgenodigd om samen met directeur-bestuurder Flemminks Smid de officiële handeling uit te voeren. Flemminks Smid gaf een toelichting op het project dat naar verwachting in het najaar van 2016 wordt opgeleverd. Samen met wethouder Jansma metselde hij de eerste bakstenen.

Drie typen woningen
Er komen drie typen woningen met gebruiksoppervlaktes variërend van circa 110 tot 123 m².  De woningen krijgen twee of drie slaapkamers en een zolderverdieping met vaste trap. Voor het ontwerp van de woningen heeft Het Gooi en Omstreken een prijsvraag uitgeschreven. Deze is gewonnen door Nikkels Bouwbedrijf uit Twello met een ontwerp van Palazzo.

Bouwstijl
De woningen worden gebouwd in jaren zeventig stijl. Het worden moderne woningen met een klassiekere uitstraling. De bouwstijl sluit aan bij het naastgelegen project met startersappartementen dat wordt gerealiseerd door Eemland Wonen.

Gemixt stukje Baarn
Op de locatie van de oude gemeentewerf worden verschillende projecten gerealiseerd. Zo worden naast de gezinswoningen tevens een school, startersappartementen en zorgwoningen gebouwd. Door de verschillende projecten zal de buurt een variatie aan bewoners kennen. Ouderen, jongeren en gezinnen met kinderen leven hier straks naast elkaar.

Naar het overzicht
x