Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Dag van de Duurzaamheid
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Dag van de Duurzaamheid

Op 10 oktober is het Dag van de Duurzaamheid. Ook Het Gooi en Omstreken is daar druk mee bezig. Duurzaamheid is dan ook niet voor niets een van de speerpunten uit het Koersplan voor de komende jaren.

Energieneutrale woningen
Het Gooi en Omstreken werkt al jaren hard aan verbetering van duurzaamheid. Goede isolatie moet ervoor zorgen dat geen energie uit de woningen meer verloren gaat. Uiteindelijk moeten de woningen ook zelf energie gaan opwekken. Daar wordt nu volop onderzoek naar gedaan. Op die manier hoopt Het Gooi en Omstreken in de toekomst energieneutrale woningen te realiseren.

Tips voor een groener huishouden
Niet alleen door energie te besparen draagt u bij aan een beter milieu. Ook het gebruik van meer natuurlijke producten en het verminderen van afval helpt. Wij zetten een aantal handige tips voor een groener huishouden voor u op een rijte:

  • Gebruik natuurlijke schoonmaakmiddelen: azijn, groene zeep en soda zijn natuurlijke wondermiddelen. Milieuvriendelijk én goedkoop.
  • Verfris het huis op een natuurlijke manier: vervang de kunstmatige luchtverfrisser door bloemen en planten.
  • Koud water in plaats van warm water. U gebruikt hierdoor minder gas of stroom en dat verlaagt de CO2-uitstoot én het scheelt ook nog eens geld.
  • Extra tip: neem een tas of krat mee naar de winkel. Dit bespaart plastic tasjes en geld.

Doe mee en win!
Heeft u zelf een goede duurzaamheidstip? Stuur deze naar communicatie@gooienom.nl en maak kans op een duurzaamheidspakket ter waarde van ruim 50 euro. Met de winnaars wordt persoonlijk contact opgenomen.

*Door deelname aan de betreffende winactie gaat de deelnemer akkoord met de algemene voorwaarden winacties.

 

Naar het overzicht
x