Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Buurtbemiddeling van start in Gooise Meren
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Buurtbemiddeling van start in Gooise Meren

In de gemeente Gooise Meren gaan vanaf nu buurtbemiddelaars aan de slag om burengeschillen of andere conflicten aan te pakken. Huurders van het Gooi en Omstreken kunnen hier ook gebruik van maken. Op 14 juli 2017 tekenden acht partijen, waaronder het Gooi en Omstreken, het convenant Buurtbemiddeling.

Gezamenlijke oplossing

Voor een leefbare wijk is het belangrijk dat bewoners in harmonie met elkaar kunnen wonen. Heeft u een conflict in de buurt? Buurtbemiddeling helpt buren samen tot een oplossing te komen. De buurtbemiddelaar gaat met beide partijen praten, hoort de problemen aan en heeft als doel om burengeschillen op een laagdrempelige manier op te lossen en verdere escalatie te voorkomen.

Getrainde vrijwilligers

Voor de buurtbemiddeling wordt gewerkt met vrijwilligers: inwoners die getraind worden om te bemiddelen in conflicten. Voor de politie en woningcorporaties betekent dit dat er meer tijd kan worden besteed aan het werk waar ze voor zijn. De gemeente Gooise Meren verwacht ongeveer vijftig gevallen per jaar te kunnen behandelen.

Melding maken

Meldingen van burengeschillen in de gemeente Gooise Meren kunnen worden gedaan bij Versa Welzijn via buurtbemiddeling@versawelzijn.nl of op 035-623 11 00.

 

Naar het overzicht
x