Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Broederhuis in Bussum heropend
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Broederhuis in Bussum heropend

Op dinsdag 7 januari is de grootschalige renovatie van het Broederhuis aan de St. Vitusstraat in Bussum op feestelijke wijze afgerond. Wethouder Barneveld onthulde een plaquette ter ere van de heropening.

Nieuwe woningen in historisch pand
Met behoud van het monumentale karakter van het Broederhuis heeft Het Gooi en Omstreken hier 14 comfortabele, betaalbare en energiezuinige appartementen gerealiseerd.

Comfortabel en energiezuinig
Bij de renovatie van het Broederhuis zijn bijzondere en karakteristieke details in ere hersteld. Het Gooi en Omstreken heeft daarnaast extra geïnvesteerd in maatregelen om het Broederhuis energiezuiniger te maken.

Zo is het oude dak volledig vervangen door een nieuw dak van natuurstenen leien. Dit sluit mooi aan bij de uitstraling van het pand. De houten kozijnen zijn vernieuwd en voorzien van dubbel glas (HR++). Het energielabel is fors verbeterd: van een E-label naar een energiezuinig A-Label.

Betaalbaarheid en belangstelling
De appartementen zijn met een sociale huurprijs (max. € 699,48 per maand, prijspeil 2014) bereikbaar voor mensen met lagere- en middeninkomens. Van de 14 appartementen hebben er negen een huur lager dan €600,- per maand. Van de overige vijf ligt de huurprijs hoger dan € 600,-. 

Eind 2013 zijn de appartementen via Woningnet te huur aangeboden. De belangstelling was groot; 232 woningzoekenden hebben gereageerd, waarvan 72 afkomstig uit Bussum. Op dit moment loopt de toewijzing nog, wel is duidelijk dat geen van de voormalige bewoners terugkeert naar het Broederhuis.

Historie Broederhuis
Het Broederhuis is begin twintigste eeuw opgericht en was tot de jaren zestig in gebruik voor katholiek onderwijs. Daarna heeft de NTS (voorloper NOS) er gezeteld. Eind jaren tachtig kwam het Broederhuis in bezit van Het Gooi en Omstreken als locatie voor jongerenhuisvesting.

Met de recente renovatie is de binnenzijde geheel gestript en opnieuw ingedeeld. De nieuwe appartementen zijn comfortabel en voldoen aan de eisen van de huidige tijd. De renovatie van het Broederhuis is mede mogelijk gemaakt door ISV- gelden toegezegd door de gemeente Bussum.

Naar het overzicht
x