Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Brandveiligheid
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Brandveiligheid

De meeste branden in huis zijn eenvoudig te voorkomen. Bijvoorbeeld door uw schoorsteen regelmatig te laten vegen. Zorgt u er ook voor dat u een brandblusser en een brandwerende deken in huis heeft.

 

Rookmelders
Alle woningen van Het Gooi en Omstreken zijn voorzien van een of meerdere rookmelders. De meeste brandmelders werken op een batterij (levensduur ongeveer 10 jaar). Wanneer de batterij leeg is kunt u een nieuw exemplaar afhalen op het kantoor in Hilversum (Schapenkamp 130).

 

Brandgangen en achterpaden
In verband met brandveiligheid moeten brandgangen en achterpaden altijd goed begaanbaar zijn. Indien deze aan uw huis grenzen bent u er zelf verantwoordelijk voor om deze schoon en onkruidvrij te houden.

 

Verzekering
Na een brand is het belangrijk dat de woning zo snel mogelijk weer bewoonbaar wordt. Mocht er brand zijn geweest meldt u dit dan zo snel mogelijk aan Het Gooi en Omstreken. Wij zorgen er dan voor dat de buitenkant en het geraamte hersteld worden. Voor uw eigendommen bent u zelf verantwoordelijk. Wij raden u daarom aan om zelf een (uitgebreide) inboedelverzekering af te sluiten. Indien na brand tijdelijk onderdak elders noodzakelijk is dan wordt dit, afhankelijk van uw verzekering, ook vergoed door de verzekeringsmaatschappij.

 

Meer informatie
Meer adviezen over het voorkomen van brand vindt u op de www.brandweer.nl.

Naar het overzicht
x