Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Bouw Prins Hendrik voorspoedig
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Bouw Prins Hendrik voorspoedig

De bouw van zeven sociale huurwoningen aan de Prins Hendrikstraat in Bunschoten verloopt voorspoedig. Om dit te vieren verrichtten wethouder Nagel en directeur-bestuurder Flemminks Smid van Het Gooi en Omstreken op woensdag 18 juni een officiële handeling.

Korte bouwtijd
In vier maanden tijd zeven nieuwe eengezinswoningen bouwen: Het Gooi en Omstreken en ontwikkelend bouwer Plegt-Vos bewijzen dat het kan. ‘Door gebruik te maken van de methode conceptueel bouwen kunnen de woningen al binnen een paar maanden worden opgeleverd, legt projectleider Sander Koekoek uit. ‘In de bouwmethode van de aannemer staat voor een groot deel vast hoe de woningen worden gemaakt. De gevels en daken worden zo ontworpen dat ze passen bij de omgeving. Vervolgens bereidt de aannemer de bouw tot in detail voor. De fundering, de bouwmuren en het dak worden geprefabriceerd. Hierdoor is er weinig overlast voor omwonenden en kunnen nieuwe bewoners snel hun intrek nemen’.

De woningen
De zeven sociale huurwoningen worden in twee blokken gerealiseerd. De huurprijs van de vier hoekwoningen ligt rond € 670,- per maand. De huurprijs van de drie tussenwoningen ligt rond € 650,- per maand. Deze week worden de woningen geadverteerd via De Bunschoter. Huishoudens met een inkomen tot € 45.187,- kunnen reageren op de woningadvertenties. De woningen worden naar verwachting begin september opgeleverd.

Initiatief en samenwerking
Het plan voor de woningen is in samenwerking met de gemeente Bunschoten en Plegt- Vos ontwikkeld op een plek waar vroeger een school stond. Het Gooi en Omsteken is door de gemeente benaderd om op deze plek sociale huurwoningen te bouwen.

 

 

Naar het overzicht
x