Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Bouw De Balken van start
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Bouw De Balken van start

Op maandag 2 maart heeft wethouder Kennis samen met de heer Flemminks Smid van woningcorporatie Het Gooi en Omstreken en de heer Boeve van Bouwbedrijf Noordersluis, met een druk op de symbolische rode knop de confetti gelanc eerd. Met deze handeling is de bouw van ‘ Winkelcentrum en
appartementen De Balken' in Blaricum officieel gestart. Het project is ontwikkeld door Bouwbedrijf Noordersluis uit Lelystad in opdracht van woningcorporatie Het Gooi en Omstreken en de bestaande ondernemers.

Na lange tijd toch van start
De heer Boeve, algemeen directeur van Bouwbedrijf Noordersluis, verwelkomde alle genodigden en belangstellenden. Hij stond stil bij dit bijzondere moment en benadrukte dat het belangrijk is geweest dat alle betrokken partijen hetzelfde doel voor ogen hadden. Wethouder Kennis gaf de waarde van het project voor Blaricum aan en bedankte de betrokken partijen. Namens woningcorporatie Het Gooi en Omstreken sprak de heer Flemminks Smid, directeur, de aanwezigen toe en feliciteerde alle partijen met het behaalde resultaat. Hij gaf aan verheugd te zijn dat dit project na lange tijd tot stand is gekomen en er weer 30 sociale huurwoningen gebouwd worden. Begin 2016 zal het complex in gebruik genomen worden.

Nieuwe invulling winkelcentrum mét appartementen
In het nieuwe winkelcentrum zal er voor ca. 600 m2 aan commerciële winkelruimten gebouwd worden. Deze ruimtes blijven in eigendom van de huidige eigenaren. Daarboven zijn 30 huurappartementen gesitueerd van woningcorporatie Het Gooi en Omstreken. De appartementen hebben een woonoppervlakte van ongeveer 53 en 80 vierkante meter en kenmerken zich door licht en ruimte. Het winkelcentrum wordt geheel vernieuwd en krijgt een moderne uitstraling. De winkels en huurwoningen worden onder architectuur gebouwd.
 
 

 

Naar het overzicht
x