Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Bewoners van Het Gooi en Omstreken exposeren in trapruimte Brinkweg Hilversum
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Bewoners van Het Gooi en Omstreken exposeren in trapruimte Brinkweg Hilversum

Na een flinke metamorfose van de Hilversumse Brinkweg vroeg Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken haar bewoners mee te denken over een geschikte invulling van een van de trappenhuizen. Op initiatief van twee bewoonsters is deze nu ingericht als expositieruimte. Eigengemaakte kunstwerken van buurtbewoners worden hier wisselend tentoongesteld vanaf dinsdag 7 januari.

Prijsvraag trappenhuis
De buitenkant van het complex aan de Brinkweg is inmiddels in een compleet nieuw jasje gestoken, maar in een van de vernieuwde trappenhuizen was nog ruimte over. Bewoners konden via een prijsvraag hun idee insturen. Mevrouw Bakker (69) en mevrouw Smeets (50) bedachten om hun eigengemaakte kunst op deze plek tentoon te stellen. De kunst wordt op eigen initiatief van buurtbewoners steeds gewisseld. ‘De ruimte krijgt nu een creatieve invulling én het versterkt het onderlinge contact tussen omwonenden: een win-win situatie dus!’ Aldus de twee bewoonsters.

Flinke opknapbeurt
Tijdens de werkzaamheden aan de 68 woningen aan de Brinkweg is veel aandacht besteed aan het bevorderen van de leefbaarheid, duurzaamheid en uitstraling. Op het eerste gezicht waren de kozijnen aan vervanging toe. Tijdens de inventarisatie in de buurt kwamen meer punten naar voren. ‘We besloten toen meerdere onderdelen mee te nemen en het project groots aan te pakken. Dit is terug te zien in de trappenhuizen die nu zijn afgesloten zodat deze niet meer voor iedereen toegankelijk zijn’, vertelt projectleider Manuel van de Veen. Ook zijn de balkons en galerijen onder handen genomen en is overal het ventilatiesysteem vervangen. ’Het complex aan de Brinkweg is nu weer klaar voor de toekomst!’

Meer weten?
Van het eindresultaat is een film gemaakt. Deze is te bekijken via: https://bit.ly/2QRXaxz

Naar het overzicht
x