Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Appartementen Blaricummermeent met voorrang voor doorstromers
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Appartementen Blaricummermeent met voorrang voor doorstromers

 

Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken heeft in overleg met de gemeente Blaricum besloten sociale huurappartementen van De Blaricummermeent met voorrang toe te wijzen aan ‘doorstromers’ uit de regio Gooi en Vechtstreek. Het nieuwbouwproject zorgt op deze manier voor een betere doorstroming op de woningmarkt.

Voorrang

De vijftien sociale huurwoningen worden momenteel gebouwd aan de Erfgooiersdreef. Het bijzondere aan dit project is de speciale voorrangsregeling voor doorstromers. Dit houdt in dat huurders die in aanmerking komen voor een sociale huurwoning én een andere sociale huurwoning in de regio Gooi en Vechtstreek achterlaten, voorrang krijgen bij de toewijzing. De appartementen worden in week 9 via WoningNet geadverteerd. De oplevering vindt naar verwachting in april plaats.

Verhuisketen

Met deze gerichte toewijzing wil Het Gooi en Omstreken een verhuisketen realiseren. Het Gooi en Omstreken heeft doorstroming hoog op haar agenda staan. Directeur-bestuurder Maarten van Gessel: ‘Het mes snijdt hier aan twee kanten: een beter passende woning voor de doorstromer en tegelijkertijd een sociale huurwoning die vrijkomt voor een andere woningzoekende.’

Buitenruimte

De woningen zijn gelijkvloers, drempelloos en bereikbaar met een lift. Er zijn twee slaapkamers en de ruime leefruimte geeft toegang tot het balkon of terras. Naast het gebouw is een parkeerplaats voor de bewoners en de fietsenbergingen zijn op de begane grond in het gebouw gerealiseerd. Het nieuwbouwproject is gelegen in De Blaricummermeent. Deze nieuwbouwwijk kenmerkt zich door haar groene uitstraling, afwisselende architectuur en goede bereikbaarheid.

Huurprijs

Alle appartementen worden verhuurd voor een netto huurprijs van € 597,30 per maand. De woningen zijn beschikbaar voor huishoudens met een maximaal jaarinkomen tot € 36.798. De mogelijkheid tot huurtoeslag is afhankelijk van de hoogte van het inkomen.

 

Naar het overzicht
x