Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Aan de slag met energieverbetering

Het Gooi en Omstreken investeert de komende jaren volop in duurzaam wonen. Een energiezuinige woning zorgt immers voor meer wooncomfort, een lagere CO2-uitstoot en houdt de totale woonlasten betaalbaar. In 2013 staan ruim 1.000 woningen op de planning, verspreid over meer dan 20 projecten.

Project Kortenaerlaan
Inmiddels zijn er verschillende projecten van start gegaan, waaronder aan de Kortenaerlaan in Hilversum. De werkzaamheden die wij hier uitvoeren aan de 12 woningen, zijn onder meer het aanbrengen van dakisolatie, het isoleren van de kruipruimte en het aanbrengen van HR++glas. In april is de aannemer van start gegaan en de verwachting is dat het project eind juni wordt afgerond.

Energiebesparende maatregelen
Energiebesparende maatregelen bestaan voor het grootste deel uit het isoleren van het dak, de gevel en de vloer. Daarnaast zijn er nog andere maatregelen mogelijk, zoals het aanbrengen van hoogrendementsglas (HR++ glas) en het verbeteren van de kierdichting. De doelstelling is dat al onze woningen in 2018 gemiddeld een energielabel-B hebben.

Meer informatie
Meer informatie over het project aan de Kortenaerlaan is te vinden onder Actueel/Energieverbetering

Wilt u meer weten over energielabels en de doelstelling van Het Gooi en Omstreken? Hierover kunt u meer lezen op de pagina Energiebesparende maatregelen.

Naar het overzicht
x