Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
1.700 woningen energiezuinig
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

1.700 woningen energiezuinig

Het Gooi en Omstreken maakt op grote schaal bestaande woningen energiezuiniger. Dit levert een mooi resultaat op! Vanaf de start in 2013 zijn er inmiddels ruim 1.700 woningen geïsoleerd.

Plannen 2015
In 2015 gaan we hier volop mee verder. In de gemeenten in Hilversum. Bunschoten, Kortenhoef en Blaricum gaan we aan de slag bij 950 woningen.

Werkzaamheden
De werkzaamheden waar u onder meer aan kunt denken zijn het isoleren van dak, vloer, gevel en kruipruimte. Daarnaast zijn er soms nog andere maatregelen mogelijk zoals het vervangen van kozijnen of het mechanisch ventilatiesysteem.

Wooncomfort en betaalbaarheid

Door de werkzaamheden verhoogt het wooncomfort en blijven de totale woonlasten betaalbaar. Bij een gemiddeld gebruik daalt immers het energieverbruik, wat een positief effect heeft op de energierekening. Daarnaast heeft het milieu er profijt van doordat de CO2-uitstoot reduceert.

Ambitie
Het Gooi en Omstreken heeft de ambitie om tussen 2013 en 2018 bij ruim 4.200 woningen energiebesparende werkzaamheden uit te voeren. Het uitgangspunt is het behalen van gemiddeld een energielabel-B.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de energieprojecten kijkt u dan op de pagina Energieverbetering.

 

Naar het overzicht
x