Opgeleverd
Opgeleverd: Eiland 3 Rengerswetering in Bunschoten
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Opgeleverd: Eiland 3 Rengerswetering in Bunschoten

Op Eiland 3 van Rengerswetering in Bunschoten heeft Het Gooi en Omstreken 35 appartementen en 26 eengezinswoningen gerealiseerd.

61 duurzame woningen

De nieuwbouw bestaat uit 26 eengezinswoningen en 35 appartementen verdeeld over vier lagen. Het Gooi en Omstreken zet zich in voor een duurzame woningvoorraad. Daarom zijn de woningen energiezuinig gerealiseerd. Het appartementencomplex is gasloos en biedt ruimte aan twee- en driekamerappartementen variërend in grootte van 54 m2 tot 70 m2. Een luchtwarmtepomp zorgt voor de verwarming van de appartementen, pv-panelen worden geplaatst voor de opwekking van stroom.

Gasloos, pv-panelen en een zonneboiler

De 26 eengezinswoningen zijn verdeeld over vier rijen. De woningen beschikken over twee slaapkamers op de verdieping, ook worden ze gasloos uitgevoerd. Voor de opwekking van stroom worden ze uitgerust met ongeveer negen pv-panelen. Een zonneboiler zorgt voor de verwarming en warm water.

Doorstroming verbeteren

Zowel de woningen als de appartementen zijn bestemd voor de sociale verhuur. De eengezinswoningen zijn voornamelijk bedoeld voor jonge gezinnen. De appartementen worden specifiek ingezet om de doorstroming op de woningmarkt te verbeteren. Het Gooi en Omstreken heeft de intentie deze woningen met voorrang te verlenen aan bewoners die een andere sociale huurwoning achterlaten.

Planning

De appartementen zijn in juli 2020 opgeleverd. De eengezinswoningen waren in maart gereed.

Laatst bijgewerkt: 15 mei 2021

Naar het overzicht
Woningcorporatie G&O

Verhalen uit het Gooi en Omstreken

Het laatste nieuws

Meer nieuws
x