Nieuwbouw
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
In uitvoering: Harmen Vosweg in Laren
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

In uitvoering: Harmen Vosweg in Laren

Vanmiddag (29 februari 2024) bereikten de 8 sociale huurwoningen aan de Harmen Vosweg in Laren het hoogste punt. 5 maanden geleden sloegen G&O, Karbouw Bouwonderneming B.V. en de gemeente Laren een piketpaal in de grond als feestelijk startsein voor de bouw. Nu is het hoogste punt bereikt. Daarom stond er voor alle bouwvakkers een lekker frietje klaar.

Voor startende gezinnen

De woningen worden éénlaags gemaakt met een kap en geclusterd in 2 blokjes van 4 woningen. Het ontwerp is van Bureau Bos architecten. De woningen zijn straks bedoeld voor startende gezinnen.

Energiezuinig en betaalbaar 

Een duurzame woningvoorraad is een belangrijk speerpunt uit het Koersplan van G&O. ‘Met het voorliggende plan willen we een zichtbare bijdrage leveren aan een duurzame maatschappij. De woningen krijgen een woonoppervlakte van ongeveer 75 m² met 2 slaapkamers. De warmte wordt straks opgewekt met een water-warmtepomp. Dat betekent dat we de warmte uit de bodem halen en niet uit de lucht. Dit was een initiatief van de aannemer Karbouw’, vertelt projectleider Arnoud van der Wal van G&O.

Meer sociale nieuwbouw in Laren

​'We zijn blij en trots op de samenwerking met de gemeente Laren om hier op dit karakteristieke stukje in Laren 8 sociale huurwoningen te realiseren. We ervaren nog steeds een enorme druk op de woningmarkt en daarom grijpen we zowel grote als kleine kansen aan, want elke woning is er een! Hier doen we het voor!’, zei Maarten van Gessel, Directeur-bestuurder van Woningcorporatie G&O destijds.

Planning

Naar verwachting vindt de oplevering en verhuur van de sociale huurwoningen plaats voor de zomer van 2024. De verhuur loopt tegen die tijd via WoningNet. Op het binnenterrein (achterkant van de woningen) wordt later door de gemeente een gemeenschappelijke tuin aangelegd.

 

Laatst bijgewerkt: 5 maart 2024

Naar het overzicht
x