Nieuwbouw
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Opgeleverd: Eiland 4 Rengerswetering in Bunschoten
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Opgeleverd: Eiland 4 Rengerswetering in Bunschoten

'Appartement voldoet aan alle wensen!': geslaagd openingsfeest Eiland 4 Bunschoten

Blije gezichten afgelopen woensdagavond 10 januari. De nieuwe huurders van Eiland 4 in Bunschoten (Schoenmakersland) vierden feest ter gelegenheid van hun nieuwe woonplek. Naast 30 sociale huurappartementen werd voor zorginstelling ’s Heeren Loo 24 zorgappartementen waarvan 2 gemeenschappelijke ruimtes gerealiseerd. Directeur-bestuurder van G&O Maarten van Gessel proostte daarom samen met wethouder Wim de Jong én de nieuwe huurders op het eindresultaat. 

Starters én doorstromers


Alle appartementen werden toegewezen aan woningzoekenden uit de gemeente Bunschoten. Een groot deel daarvan werd toegewezen aan huurders die een sociale huurwoning achterlieten in de gemeente (doorstromers). ​​​'Met de realisatie van de sociale huurappartementen proberen we tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar een betaalbaar én passend woonaanbod in Bunschoten’, licht Maarten van Gessel toe.

‘Bijzondere ontwikkeling'


Projectleider Alex Feenstra van G&O: ‘Eiland 4 was een bijzondere ontwikkeling. Geen ander complex uit ons woningbezit heeft zoveel huurwoningen, commerciële ruimten en zorgwoningen in een gebouw gerealiseerd. Ook het ontwerp is bijzonder vormgegeven, en er zijn later twee extra woningen toegevoegd aan het water (bereikbaar via de steiger). De gezamenlijke binnentuin grenzend aan de tuinen van de zorgwoningen maakt het ontwerp ook uniek.


'Vervult al onze wensen'


Rik van de Beek deelt zijn ervaring over het nieuwe appartement: ‘Onze woning vervult al onze wensen. Er hangt hier een fijne sfeer met elkaar en het is hier rustig. De vloerverwarming zorgt voor een fijne warmte zodra je thuiskomt van een koude dag. In slechts drie maanden is ons huis, ooit kaal en leeg, veranderd in een warme en gezellige plek.' 

‘Zelfs een balkon!’


Ook Wessel ter Haar en Selena la Haye, 2 van de jongste bewoners, zijn erg tevreden. 'We zijn harstikke blij met ons appartement. Mijn moeder zag het bericht over de bouw in de krant, en vanaf dat moment hield ik de website goed in de gaten. Door snel te reageren en omdat we een sociale woning achterlieten, kregen we een mooie kans. De overstap is perfect voor ons: het appartement is ruimer dan ons vorige huis en het heeft zelfs een balkon!’

Rengerspark
​​​​​

In totaal bestaat het park uit 157 woningen. G&O nam in dit project 54 sociale huurwoningen af. De 54 sociale huurappartementen variëren in grootte van 47 m2 tot 73 m2. Ze zijn allemaal gasloos uitgevoerd met zonnepanelen en een luchtwarmtepomp. Elk appartement beschikt over een eigen balkon.

Laatst bijgewerkt: 5 maart 2024

Naar het overzicht
x