Nieuwbouw
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
In uitvoering: Eiland 4 Rengerswetering in Bunschoten
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

In uitvoering: Eiland 4 Rengerswetering in Bunschoten

Aan de zuidoost-zijde van Bunschoten wordt druk gebouwd aan Rengerspark. Een project met sociale huurwoningen, koopwoningen en een supermarkt. In totaal bestaat het park uit 157 woningen. G&O neemt in dit project 54 sociale huurwoningen af, waarvan 22 appartementen bestemd zijn voor mensen met een zorgvraag van zorggroep 's Heerenloo. 

Entreegebouw en appartementen

Het entreegebouw bestaat uit een supermarkt (Vomar Voordeelmarkt) en een horecagelegenheid op de begane grond met erboven 54 sociale huurappartementen. G&O neemt deze sociale huurwoningen af uit het project. Deze bestaan naast 32 reguliere appartementen ook uit 22 zorgwoningen voor mensen met een zorgvraag van 's Heerenloo. 
 
 

Balkon en sedumdak 

De 54 sociale huurappartementen variëren in grootte van 47 m2 tot 73 m2. Ze worden allemaal gasloos uitgevoerd met zonnepanelen en een luchtwarmtepomp. Elk appartement beschikt straks over een eigen balkon. Bewoners kunnen elkaar ontmoeten op het aangrenzende groene dakterras boven de supermarkt. Er is veel aandacht voor de natuur rondom het complex Rengerspark.

Participatie

De bewoners van Bunschoten zijn in een vroegtijdig stadium actief betrokken bij de totstandkoming van dit plan. Zo zijn er onder andere drie modellen gepresenteerd aan de omwonenden, gemeente en andere betrokken partijen. Het hieruit voortgekomen voorkeursmodel ‘Parkrijk’ is dan ook de basis voor dit stedenbouwkundige plan. Ook andere input van de diverse stakeholders is meegenomen in de verdere uitwerking van het plan.

Voor doorstromers en starters

'Met de realisatie van de sociale huurappartementen proberen we tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar een betaalbaar én passend woonaanbod in Bunschoten' licht senior projectmanager nieuwbouw Franc Duijnker toe. De intentie is om de sociale huurappartementen met voorrang te verhuren aan bewoners die een andere sociale huurwoning achterlaten (doorstromers) en starters op de woningmarkt.

Planning

Naar verwachting vindt de oplevering en verhuur van de sociale huurwoningen plaats na de zomer van 2023. De verhuur loopt tegen die tijd via WoningNet. 

Geïnteresseerden voor de huurwoningen kunnen zich te zijner tijd via WoningNet regio Eemvallei inschrijven. Meer lezen over project Rengerspark? Kijk op: Nieuwbouw Rengerswetering.


          

Laatst bijgewerkt: 22 juni 2023

Naar het overzicht
x