Nieuwbouw
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
In onderzoek: Meentzicht 2
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

In onderzoek: Meentzicht 2

G&O onderzoekt sinds een paar jaar de haalbaarheid van een nieuw wijkcentrum en sportzaal met daarbovenop 70 appartementen in de Hilversumse Meent. Dit gebeurt in samenwerking met Stichting de Hilversumse Meent en de Gemeente Hilversum.

Informatiebijeenkomsten

In de afgelopen jaren organiseerden twee informatiebijeenkomsten, waarin we globale plannen lieten zien en met bewoners en omwonenden in gesprek gingen. Zo spraken we met elkaar over het plan om plaats te maken voor een nieuw wijkcentrum en sportzaal met daarbovenop 70 appartementen voor mensen met een sociaal inkomen en laag middeninkomen. Uit de laatste bijeenkomst in 2024 bleek dat de ontwikkeling op zich nog steeds op draagvlak van bewoners en omwonenden kan rekenen. Wel is er de wens voor bouwen voor jongeren.

Doorstroming bevorderen

Het aanbod van sociale huurwoningen in Hilversum zal met de bouw van deze appartementen toenemen. Dit bevordert ook de doorstroming in de huidige krappe woningmarkt.

Energieneutraal en groen

Duurzaam wonen is een belangrijk speerpunt uit het beleid van G&O. Krijgt het bouwplan groen licht? Dan worden de appartementen gasloos opgeleverd en is er veel aandacht voor groen. Bijvoorbeeld door het aanleggen van een daktuin en beplanting verticaal langs het gebouw.

Voortgang en planning

Voor de realisatie van het nieuwe wijkcentrum en sporthal is de samenwerking met de gemeente nodig. De komende maanden onderzoeken we of en hoe we de plannen verder vorm kunnen geven.

Duurzaamheid

Bij alle nieuwbouwprojecten kiezen we zoveel mogelijk voor circulair, conceptueel bouwen zonder traditionele bouwmaterialen (zoals beton, steen en keramiek). Ook in De Meent zal dit zo zijn, op het moment dat we in die fase van het project aankomen. Een groene woonomgeving vinden we hierin belangrijk. Daarmee dragen we bij aan het wooncomfort van huurders en beperken we zoveel mogelijk de overlast van klimaatverandering.

Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.

Laatst bijgewerkt: 11 maart 2024

Naar het overzicht
x