Onderhoud en verduurzaming
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Afgerond: St. Vitus in Bussum
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Afgerond: St. Vitus in Bussum

Het Broederhuis St. Vitus in Bussum is compleet gerenoveerd. Zowel de binnen- als buitenzijde zijn grondig onder handen genomen.  Het Gooi en Omstreken heeft hier 14 nieuwe comfortabele, energiezuinige (label A) en betaalbare appartementen gerealiseerd.

Enegiebesparing en karakter van het pand
Bij de renovatie is specifiek aandacht besteed aan energiebesparing en het verbeteren van de woonkwaliteit. Het monumentale karakter van het pand is behouden gebleven en de bijzondere details zijn in ere hersteld.

Heropening door Wethouder Barneveld
Op dinsdag 7 januari 2014 is het pand heropend door wethouder Barneveld. Hij onthulde een plaquette ter markering van de voltooing van de renovatie.

Bijzonderheden: de historie
Het Broederhuis is vanaf de oprichting aan het begin van de twintigste eeuw tot eind jaren zestig in gebruik geweest voor het geven van katholiek onderwijs. Vervolgens is het enige tijd in gebruik geweest door de NTS (voorloper NOS). Eind jaren tachtig kwam het Broederhuis in het bezit van Het Gooi en Omstreken. Met de huidige renovatie wordt sloop van het karakteristieke Broederhuis voorkomen. Dit is mede mogelijk door de toezegging van ISV-gelden door de gemeente Bussum.

Naar het overzicht
x