Onderhoud en verduurzaming
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Afgerond: Erasmuslaan, Hilversum
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Afgerond: Erasmuslaan, Hilversum

De flat van Het Gooi en Omstreken aan de Erasmuslaan in Hilversum heeft een ware metamorfose ondergaan. De grootste veranderingen zijn de energieverbeteringen. Maar de leefbaarheid, veiligheid en uitstraling van de flat zijn ook flink onder handen genomen.

Steeds ambitieuzer
De flat zou in eerste instantie alleen planmatig onderhoud krijgen en energiezuiniger worden, maar deze plannen werden steeds ambitieuzer. Tijdens de werkzaamheden ging het nieuwe Koersplan van kracht. Een belangrijk onderwerp hierin is dat bewoners langer zelfstandig en met plezier kunnen wonen. Er werd besloten deze punten alsnog mee te nemen. Zo worden bijvoorbeeld de galerijen verhoogd zodat bewoners gemakkelijk en zonder drempel de woning in en uit kunnen. Daarnaast zijn de privacyschermen op de balkons draaibaar gemaakt. Op deze manier is het makkelijker om naastgelegen balkons te bereiken tijdens noodsituaties.

Binnenin de woning
In de woningen is, indien noodzakelijk, een badkamerrenovatie uitgevoerd. Daarnaast zijn de ventilatiesystemen up-to-date gemaakt met vocht- en CO2-sensoren. Ook hebben alle radiatoren thermostatische kranen gekregen. En de tocht- en kierafdichtingen bij kozijnen, ramen en deuren zijn nagelopen en hersteld.

De hoofdentree van de flat heeft een geheel vernieuwde uitstraling. De nieuwe pui is transparant en volledig van glas. In de nieuwe hoofdentree zijn de brievenbussen aan de buitenzijde en is er een intercom geplaatst. Tot slot zijn er twee nieuwe liften in de flat.

Veiligheid
Na rondvraag in de klankbordgroep bleek dat bewoners veiligheid ook erg belangrijk vonden. De galerijen zijn daarom afgesloten voor mensen die niet in de flat wonen. Met een videofooninstallatie kunnen bewoners zien wie er bij de hoofdentree aanbelt. Dit zorgt voor een veiliger gevoel bij bewoners, want niet iedereen kan zomaar de flat binnenkomen.

Meer informatie 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Projectbureau via (035) 672 66 99. Op de pagina Veelgestelde vragen vindt u een overzicht met vragen en antwoorden over de energieprojecten en energieverbetering.

Lees hier het interview met projectleider Huib en bewoner Frans over de verbouwingen aan de Erasmuslaan.

Wilt u meer weten over de doelstelling van Het Gooi en Omstreken? Hierover kunt u meer lezen op de pagina Energiebesparende maatregelen.

Naar het overzicht
x