Onderhoud en verduurzaming
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Afgerond: Brinkweg in Hilversum
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Afgerond: Brinkweg in Hilversum

Het afgelopen jaar hebben de woningen aan de Brinkweg, Weversweg en Kolenstraat in Hilversum een ware metamorfose gehad. Het Gooi en Omstreken heeft groot onderhoud uitgevoerd, waarbij de leefbaarheid, duurzaamheid en uitstraling van de woningen zijn verbeterd. Inmiddels zijn alle werkzaamheden afgerond.

Flinke opknapbeurt
Tijdens de werkzaamheden aan de 68 woningen is veel aandacht besteed aan het bevorderen van de leefbaarheid, duurzaamheid en uitstraling van de woningen. Op het eerste gezicht waren de kozijnen aan vervanging toe. Tijdens de inventarisatie in de buurt kwamen meer punten naar voren. “We besloten toen meerdere onderdelen mee te nemen en het project groots aan te pakken. Dit is terug te zien in de trappenhuizen die nu zijn afgesloten zodat deze niet meer voor iedereen toegankelijk zijn. Bewoners ervaarden namelijk nogal wat overlast”, vertelt projectleider Manuel van de Veen. Ook zijn de balkons en galerijen onder handen genomen en is overal het ventilatiesysteem vervangen. “Na bijna drie jaar groot onderhoud is de Brinkweg weer klaar voor de toekomst, dit bevordert het woonplezier, een belangrijk speerpunt in ons Koersplan”, benadrukt Manuel van de Veen.

Prijsvraag trappenhuis
De buitenkant van het complex aan de Brinkweg is inmiddels in een compleet nieuw jasje gestoken, maar in een van de vernieuwde trappenhuizen was nog ruimte over. Bewoners konden via een prijsvraag hun idee insturen. Mevrouw Bakker (69) en mevrouw Smeets (50) bedachten om hun eigengemaakte kunst op deze plek tentoon te stellen. De kunst wordt op eigen initiatief van buurtbewoners steeds gewisseld. ‘De ruimte krijgt nu een creatieve invulling én het versterkt het onderlinge contact tussen omwonenden: een win-win situatie dus!’ Aldus de twee bewoonsters.

 

                                                 

Meer weten?
Van het eindresultaat is een film gemaakt. Deze is te bekijken via: https://bit.ly/2QRXaxz

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Bouwbureau via (035) 672 66 99.

Naar het overzicht
x