Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen » Klus- en onderhoudstips

Terug naar het overzicht

Mag ik een boom in mijn tuin kappen?

Ja, maar je hebt voor het kappen van bomen wel een rooivergunning nodig van de gemeente.

Hoe onderhoud ik het hang- en sluitwerk van mijn woning?

Sloten die stroef open en dicht gaan, kun je behandelen door een speciaal voor sloten bestemd smeermiddel in de bewegende delen te spuiten. Gebruik geen olie of vet, dit houdt stof en vuil vast. De scharnieren en ramen kun je af en toe van een druppeltje olie voorzien.

Mag ik een kattenluik in mijn buitendeur plaatsen?

Een kattenluik aanbrengen in een buitendeur raden wij sterk af. Het betekent namelijk dat je bij vertrek uit de woning voor hoge kosten komt te staan. Herstel van een kattenluik in een buitendeur is niet mogelijk. En een nieuwe deur kost al snel € 800,- tot € 1.000,-. Deze kosten komen dan bij verhuizing voor jouw rekening.

Hoe zorg ik ervoor dat kitvoegen niet gaan lekken?

Op diverse plaatsen in jouw woning zijn de voegen met kit gedicht. Onder meer bij het tegelwerk, het sanitair en het aanrechtblad. Deze kitvoegen moeten regelmatig onderhouden worden. Voegen die niet goed sluiten kunnen water doorlaten waardoor schade ontstaat. Als er ergens een kitvoeg loslaat, kan je die het beste in zijn geheel vervangen. Je kunt hiervoor contact opnemen met onze Servicedienst. Zij zijn te bereiken via het telefoonnummer (035) 621 08 88, maandag t/m vrijdag van 08:30 uur tot 16:00 uur.

Mag ik een schutting in mijn tuin plaatsen?

Ja, maar je hebt voor het plaatsen van een schutting wel toestemming nodig van G&O. Voor een schuur of grote dierenverblijven heb je daarnaast ook nog toestemming van de gemeente nodig.

Wat kan ik doen tegen tocht?

Kieren bij deuren en ramen kan je voorzien van een tochtband en tochtstrips. Naden bij leidingdoorvoeren en tussen muur en kozijnen kan je dichtstoppen met bijvoorbeeld strookjes glas- of steenwol. Op lastige plaatsen kan je PUR-schuim gebruiken en voor bewegende delen is een elastisch blijvende kit aan te bevelen. Voor kieren onder deuren zijn tochtborstels ideaal. Toch is het belangrijk dat je niet alles dichtmaakt, zodat jouw woning voldoende wordt geventileerd.

Hoe kan ik het fluiten van de wind bij deuren en ramen voorkomen?

Als je in een appartement woont en je hebt last van het fluiten van de wind langs ramen en deuren, dan komt dit door onderdruk in de woning ten opzichte van buiten. De wind wordt als het ware naar binnen gezogen. Doordat dit via kleine kieren gebeurd, kan de wind gaan fluiten. Ook kunnen ramen en deuren moeilijker te openen zijn. Je kunt dit oplossen door ventilatieroosters open te zetten. Daarmee neemt instroom van lucht toe en de onderdruk af en wordt de wind niet langer aangezogen.

 

Woningcorporatie G&O

Verhalen uit het Gooi en Omstreken

Het laatste nieuws

Meer nieuws
x