Opgeleverd
Opgeleverd: De Oranjerie in 's-Graveland
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Opgeleverd: De Oranjerie in 's-Graveland

Het Gooi en Omstreken heeft 42 sociale huurappartementen aan het Noordereinde in ’s-Graveland gerealiseerd. Het gebouw staat op het terrein van het voormalig Huize Brugchelen.

Nieuwbouw van 42 appartementen
In het nieuwe complex zijn 42 comfortabele, energiezuinige en betaalbare twee- en driekamerappartementen gekomen, bestemd voor één- tot tweepersoonshuishouden. De netto huur is tussen de € 525,87 en € 686,69.

De appartementen zijn voorzien van vloerverwarming, standaard 3-bloks keuken zonder apparatuur, standaard volledig betegelde badkamer met douche en wastafel, separaat toilet (m.u.v. de tweekamer appartementen), bergruimte met HR-combiketel, mechanisch ventilatiesysteem met CO2-sensor en een wasmachine aansluiting. De appartementen hebben een loggia als buitenruimte met uitzondering van de bijzondere woningen in het midden. Deze vier appartementen zijn voorzien van een uitkragend balkon. Elk appartement beschikt over een berging in het bijgebouw.

Ontwerp als oranjerie
Het ontwerp van de nieuwbouw vertoont een relatie met het naastgelegen landgoed ‘Wolfsbergen’. Het ontwerp is gerelateerd aan de vroegere bouwstijl in het gebied van landgoederen. Het ontwerp is te beschouwen als één van de bijgebouwen, een Oranjerie. De gevel van het nieuwe pand heeft een lichte kleur die goed past in de groene omgeving. Het gebouw heeft deels een pannendak. Daardoor is het platte dak waar zonnepanelen op liggen aan het zicht onttrokken. Achter het gebouw is een parkeerruimte voor zo’n 70 auto’s. Het bouwplan is in opdracht van Het Gooi en Omstreken vormgegeven door Harmonische Architectuur uit Voorstonden.

Kopgevel blikvanger vanaf Noordereinde
Het nieuwe pand wordt parallel aan de lengterichting van het perceel gebouwd, met de hoofdgevels aan de zuid- en noordkant. Omdat de kopgevel de blikvanger is lijkt het pand vanaf het Noordereinde op een bescheiden villa. Door de langwerpige bouwmassa zonder dwarsbouw ontstaat een vrij doorzicht vanaf het Noordereinde naar de ruime landerijen aan de oostzijde ver achter het gebouw.

Toewijzing

De woningen zijn inmiddels verhuurd aan 21 starters en 21 doorstromers uit de gemeente Wijdemeren. De nieuwe bewoners hebben de sleutel in december 2017 ontvangen. Op 14 februari 2018 is voor de bewoners en betrokkenen een openingsfeest georganiseerd.

Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.

Toegevoegd: 9 februari 2018

Naar het overzicht
Woningcorporatie G&O

Verhalen uit het Gooi en Omstreken

Het laatste nieuws

Meer nieuws
x